Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa alungi durerile de spate fara medicamente

de Sunt Fericita la 2017-02-20
Cum sa alungi durerile de spate fara medicamente
Nu exista om in ziua de azi care sa nu sufere de ceva. Fie ca vorbim de dureri de picioare, de articulatii sau de spate, acestea sunt prezente in viata noastra de zi cu zi si de cele mai multe ori, sunt chiar exacerbate de stresul zilnic cu care ne confruntam. Pe langa masaje sau medicamente de subminare a durerii, specialistii mai recomanda o metoda inedita si mult mai eficienta: hipnoza.


In opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, durerea in sine este un element esential in supravietuirea umana si mai ales in cazul durerilor cronice, acestea necesita o rezolvare mult mai profunda.

“Durerea este esentiala pentru existenta omului. Fara ea, viata noastra ar fi amenintata pentru ca, mai presus de toate, durerea este un semnal de alarma. Din pacate, acest semnal este de cele mai multe ori prost inteles de noi. Atunci cand durerea nu mai este acuta ci devine una cronica, putem spune ca a trecut de la un nivel fizic, de la o cauza fizica, la una emotionala. Hipnoza este, fara doar si poate, o metoda inedita, eficienta si chiar uimitoare de control si eliminare a durerii, si este folosita de sute de ani de marii hipnoterapeuti ai lumii.

Hipnoza este folosita pe post de analgezic, stare medicala caracterizata prin scaderea marcanta sau disparitia sensibilitatii la durere, spontana sau terapeutica. Multi specialisti, printre care il putem aminti pe Dr. James Esdaile, au realizat sute de interventii chirurgicale fara anestezie, de la extractii dentare pana la amputari de membre sau extractie de tumori, folosindu-se doar de hipnoza”, declara Eugen Popa.

In cazul durerii de spate, care este una dintre cele mai frecvente dureri de care se plang oamenii, specialistul afirma ca hipnoterapia are capacitatea nu doar de a o ameliora, ci chiar de a o elimina in totalitate.

“Hipnoza creeaza o stare mentala in care mintea subconstienta, motorul emotiilor si senzatiilor, poate primi mai usor sugestii pozitive pentru interpretarea si depasirea durerii. Persoana aflata in suferinta este adusa intr-o stare de relaxare profunda in care schimba raspunsurile pe care subconstientul le transmite la mesajele de durere. De exemplu, prin hipnoza iti poti programa subconstientul sa elibereze endorfine atunci cand este necesar pentru a atenua durerea de spate. Endorfinele sunt analgezice produse in mod natural de creier. Atletii, de exemplu, se elimina in organism o cantitate semnificativa de endorfine in timpul antrenamentelor intense. Endorfinele au capacitate de a produce o anestezie usoara sau o anestezie completa a durerii”, afirma presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

In practica, exista trei modalitati de baza prin care hipnoza poate trata durerile de spate:

1. Se pot da sugestii directe la nivel de subconstient pentru a influenta perceptia durerii. Acest lucru inseamna ca, desi cauza este inca acolo, senzatia nu va mai fi perceputa.
2. Ne putem invata subconstientul sa produca endorfine care vor fi folosite ca analgezice pentru durerea de spate, astfel incat durerea sa nu mai fie simtita.
3. Folosind hipnoza, pot fi descoperite cauzele emotionale ale durerii, si prin rescrierea experientei traumatice, durerea poate fi vindecata definitiv.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri de spate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hipnoza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri cronice

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0