Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cum sa combinam alimentele, pentru a ne mentine sanatosi

Cum sa combinam alimentele, pentru a ne mentine sanatosi
de la 2014-12-23
Cum sa combinam alimentele, pentru a ne mentine sanatosi

De sanatatea noastra nu poate avea grija nimeni altcineva mai bine decat noi insina. Daca stim cum sa combinam corect alimentele pe care le consumam zi de zi, putem preveni diferite boli, putem ajuta la intarirea oaselor si la sanatatea sistemului digestiv.


Iata cateva trucuri, care va ajuta sa combinati corect alimentele si sa va mentineti sanatosi:

Calciu si inulina, pentru sanatatea sistemului digestiv si intarirea oaselor
Inulina este o fibra ce favorizeaza cresterea bacteriilor intestinale, precum si absorbtia calciului.
Gasiti inulina in varza de Bruxelles, frunze de papadie, ceapa, usturoi, praz, cicoare, banane, faina integrala, sparanghel.
Calciul il puteti lua din lapte, iaurt, branzeturi, broccoli, varz acreata, somon, sardinele, migdale, lapte fortificat de soia, orez sau migdale, suc de portocale fortificat.
Combinatii propuse: banane cu cereale si lapte sau sparanghel la gratar cu parmezan ras

Calciu si vitamina D, pentru intarirea oaselor
Vitamina D este recomandata pentru absorbtia calciului. Aceasta este regasita in somon, sardine, ton, hering, galbenus de ou, lapte fortificat de vaca, soia, orez sau migdale.
Combinatii propuse: somon la gratar cu varza creata sau omleta cu branza si broccoli

Vitaminele E si C, pentru protejarea vederii
Vitamina E previne degenerarea maculara, una din principalele cauze ale orbirii, iar in combinatie cu vitamina C are un efect de protectie sporit.
Surse bune de vitamina E sunt: migdalele si untul de migdale, arahidele si untul de arahide, germenii de grau, semintele de floarea soarelui, soia. Vitamina C se regaseste in citrice, kiwi, ardei gras, varza de Bruxelles, rosii, capsuni.
Combinatii propuse: unt de arahide si felii de capsuni cu paine prajita sau salata cu mandarine si migdale




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combinatii alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente sanatoase

Spune-ne opinia ta despre "Cum sa combinam alimentele, pentru a ne mentine sanatosi"



4 + 10 =

Cele mai citite articole

Este important sa acorzi o atentie deosebita administrarii medicamentelor deoarece acestea pot ...
Este important sa cunoastem ce influenta au asupra sanatatii noastre alimentele acide si alcaline. ...
De multe ori stam de vorba cu persoane care radiaza de fericire, sunt intr-o forma fizica excelenta ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
informatii foarte valoroase si la indemiina oricui sa le aplice. le voi pune in practica . multumesc
Foarte interesant.Voi incerca si eu cu siguranta.
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton