Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa cresti un copil sanatos si fericit

de Camelia Diaconu la 2018-04-16
Cum sa cresti un copil sanatos si fericit
Fericirea si sanatatea copilului sunt cele mai importante griji pe care un parinte le are pentru propriul copil. Insa, de multe ori, din cauza un ritm de viata alert si mult prea incarcat, a oboselii si a stesului acumulat in timpul zilei, nu stim cum sa le acordam timp de calitate copiilor nostri, care tanjesc dupa asta. Pentru a-ti vedea copilul fericit, nu trebuie sa faci mari eforturi, de cele mai multe ori, lucrurile simple functioneaza si le aduc zambetul pe buze. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti cresti copilul fericit, multumit si plin de energie.


Totul incepe de la tine. Daca forma ta fizica este una buna datorita alimentatiei, a odihnei si a unui stil de viata sanatos, atunci vei putea sa emani acelasi lucru si copilului tau. Parintele trebuie sa fie un exemplu pozitiv pentru copil, iar starea emotional pe care tu o ai si o transpiti copilului are un impact major si in starea acestuia de spirit. 
 
Accepta-l asa cum este si imbunatateste-l daca mai este nevoie, nu incerca s ail schimbi in totalitate. Copilul are propria lui personalitate, iar daca uneori nu iti este pe plac un anumit tip de comportament, trebuie sa ii explici de ce este normal sa isi imbunatateasca faptele. Daca iti vei dori s ail schimbi in totalitate, sa fie dupa chipul si asemanarea ta, atunci nu vei face decat sa ii influentezi stilul de viata, poate intr-un mod care nu ii este tocmai favorabil lui. Fiecare suntem diferiti, avem placer si pasiuni care ne diferentiaza si ne ajuta sa ne evidentiem. Ajuta-ti copilul sa isi creasca valorile personale cu ajutorul sfaturilor pe care i le poti oferi. Decizia, ii apartine. 
 
Arata-i copilului recunostiinta si spune-i cat este de important este pentru tine. Chiar si oamenii mari au nevoie de afectiune, gandeste-te cat tanjesc copiii dupa acest lucru. Ajuta-l sa isi creasca increderea de sine oferindu-i constant aprecieri. Nu reactiona negativ chiar daca fapta pe care a facut-o nu este una tocmia demna, comunica cu el si explica-i de ce data viitoare ar trebui sa isi schimbe atitudinea. Ai grija sa nu pici, totusi, in extrema opusa, in care ii oferi copilului prea multa atentie si laude, indiferent de fapt, pentru ca rezultatul nu va mai fi acelasi. Copilul trebuie sa invete sa aprecieze lucrurile, indiferent de natura lor, sa invete ce este bine sau mai putin bine.
 
Creste-ti copilul intotdeauna cu iubire, rabdare, calmitate si bunavointa. Stim ca rabdarea nu mai este punctual forte al multora dintre noi, din diverse cauze, insa, cel mic, nu este vinovat de unele lucruri negative care se intampla in viata ta, ca adult. Tocmai din acest motiv, ofera-I intotdeauna copilului tau grija de care are nevoie, iubirea care il va face mai bun, dar si atentia care il va ajuta sa creasca intr-un mod armonios.
 
Petrece mai mult timp cu el. Treburile zilnice, job-ul, dar si activitatile extra iti ocupa mult timp, stim asta, dar de cele mai multe ori, tot ce conteaza cu adevarat este fericirea si linistea pe care ti-o ofera propriul camin. Renunta sa mai stai pe telefon in momentele pe care le ai mai libere si acorda-i copilului timpul de care si el, la randul lui, are nevoie.
 
Mai mult decat atat, un studio dezvoltat de catre cercetatorii de la Universitatea Illinois a demonstrate faptul ca statul pe telefon al parintilor, in mod involuntar, te indeparteaza de atentia copilului. Nu iti deteriora relatia cu copiii din cauza unor retele de socilizare, pe care, multi oameni petrec mai mult timp decat ar trebui zilnic.
 
Fa activitati impreuna cu copilul. Cine  spus ca un copil si un adult nu se pot pricepe de minune sa faca un lucru impreuna? Copiii se vor bucura sa vada ca parintii sunt alaturi de el si il sustin in pasiunea lui, iar tu, ca parinte, vei petrece timp de calitate impreuna cu el. Alege sa faci un sport impreuna cu copilul, sa dansezi, sa canti, sa picati sau chiar sa iesiti sa va plimbati sau sa vizionati un film.  Aceste activitati ii vor ajuta pe copii sa se dezvolte social mult mai repede si mai frumos.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.2 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0