Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cum sa faci cei mai pufosi cozonaci pentru Paste

Cum sa faci cei mai pufosi cozonaci pentru Paste
de la 2018-04-04
Cum sa faci cei mai pufosi cozonaci pentru Paste

Mai este foarte putin pana la Paste si deja ne gandim care sunt bunatatile pe care le vom pune pe masa. Pentru ca este perioada in care cozonacul este vedeta, ne-am gandit sa iti venim in ajutor si sa iti aducem cea mai simpla reteta prin care poti obtine cei mai pufosi cozonaci.


Timpul este scurt si nu ai nevoie de retete complicate, care sa iti ocupe mult timp, ci ai nevoie de o reteta de cozonac, care sa ofere un rezultat prin care sa te evidentiezi datorita gustului perfect aromat. 
 
Trebuie sa stii ca, inainte de toate, secretele unor cozonaci pufosi constau in cateva elemente precum:
 
- Ingredientele trebuie sa fie proaspete, inclusive drojdia. Se poate folosi si drojdie uscata, la pliculet, insa pentru un gust mai bun, este recomandata drojdia proaspata. 
- Toate ingredientele trebuie lasate la temperatura camerei inainte pentru a nu fi reci in momentul in care le folosesti. In momentul in care acestea iau contact cu drojdia, daca sunt prea reci, cozonacul nu va mai creste la fel de mare. Deci, cel mai bine este sa ai la indemana toate ingredientele caldute, la temperatura camerei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV


Aceasta metoda revolutionara ii permite copilului dvs sa invete la perfectie limba engleza Apelati la aceasta metoda si bucurati-va in scurt timp de progresele spectaculoase ale copilului dvs • fixare profunda a informatiilor • vocabular bogat • exprimare corecta si eleganta exact ca a unui vorbitor nativ de engleza ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Ca si ingrediente, pentru cozonacii pufosi ai nevoie de urmatoarele:
- 1 kg de faina;
- 6 oua;
- 300 de grame de unt ori margarina;
- Doua pahare medii de lapte;
- Doua pahare de zahar;
- 50 de grame de drojdie;
- ¾ lingurite de sare;
- Praf de vanilie;
- Stafide sau nuca, dupa preferinte.
 
Mod de preparare:  Se inmoaie drojdia in laptele caldut, la temperatura camerei si se adauga peste jumatate din cantitatea de faina. Se amesteca bine, bine pana in momentul in care nu se mai vede nicio alta urma si se lasa sa creasca intr-un loc cald. Dupa ce s-a dublat volumul compozitiei, se adauga galbenusurile care au fost initial frecate cu zaharul si praful de vanilie, dar si untul si se amesteca tot. Se adauga si albusurile  spuma, dar si restul de faina. Tot aluatul se mai framanta bine, dupa care se acopera si se mai lasa intr-un loc cald. Dupa ce aluatul a crescut din nou, se adauga stafidele sau nucile, ori ambele, se amesteca si se pune in forme. 
Inainte de a-i pune in forme, trebuie sa le pregatesti. Se pune pe fundul formei hartie alba, care a fost unsa pe o parte si pe alta cu unt, iar peretii formei se ung foarte bine cu unt topit.
 
Se pune aluatul pentru cozonaci in forme, aluatul trebuie sa acopere o treime din inaltimea formei pentru cozonaci si se mai lasa la cald, acoperite cu un prosop de bucatarie pana in momentul in care aluatul a crescut cat inaltimea totala a formei. 
Cand este gata pentru cuptor, cozonacul se unge cu un ou batut si se introduce la cuptor pentru aproximativ o ora. 
Cozonacul poate reprezenta desertul ideal pentru masa de Paste, chiar si pentru cei mai pretentiosi musafiri!
Invata aici si cum sa prepari cel mai bun panettone de casa


Sursa foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

    Spune-ne opinia ta despre "Cum sa faci cei mai pufosi cozonaci pentru Paste"

    Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


    6 - 2 =

    Cele mai citite articole

    Victor Hugo a fost un dramaturg si romancier francez. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se ...
    Un ceai cu rol antiinflamator reprezinta o modalitate excelenta de a preveni bolile cronice si a ...
    Toata lumea se confrunta cu stari de stres la un moment dat in viata, iar, cu ajutorul unei ...

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    Din punctul meu de vedere e modelul ideal de femeie pe care nu o vrei pt o relatie .... E vorba ...
    Cat de frumos! Stilul shabby chic imi place foarte mult si chiar mi-ai dat cateva idei pentru ca si ...
    Intotdeauna am considerat ca stilul marocan are un farmec aparte, iar in ultimul timp am vazut ca ...
    Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

    17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!

    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0