Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cum sa faci cozonac fara framantare

Cum sa faci cozonac fara framantare
de la 2015-12-18
Cum sa faci cozonac fara framantare

Ai impresia ca framantarea cozonacului este una dintre cele mai dificile tehnici in bucatarie? Inseamna ca reteta asta va fi pe placul tau! Iata cum poti sa faci un cozonac fara sa framanti:


Ai nevoie de:

1 kg faina tip 000 sau speciala pentru cozonaci
42 g drojdie proaspata Dr.Oetker
5 oua + unul pentru uns cozonacii
400 g zahar
100 g unt 80% grasime
5 linguri ulei
400 ml lapte caldut
coaja rasa de la o lamaie si o portocala
4 linguri cacao
400 g nuca maruntita
2 linguri de stafide
8-10 bucati de rahat colorat
o esenta de rom fiola
un praf de sare
un pliculet zahar vanilinat pentru presarat deasupra cozonacilor

Cum se face
Incepe prin a separa albusurile de galbenusuri. Pune albusurile intr-un bol si bate-le bine cu telul. Adauga treptat jumatate din cantitatea de zahar, nuca si cacao.

Cerne intr-un vas faina. Intr-un alt vas vei pune drojdia cu laptele caldut si doua linguri de zahar la dospit in mijlocul gramezii de faina.

Topeste untul si lasa-l la racit. Cand incepe sa fiarba drojdia, aduga galbenusurile, restul de zahar, aromele, un praf de sare, o picatura de ulei si untul topit caldut. Amesteca bine pana se incorporeaza faina. Atentie! Amesteca, nu framanta, iar apoi lasa aluatul acoperit la caldura timp de o ora.

Imparte apoi aluatul in patru bucati egale si incearca sa formezi sfere peste care vei adauga umplutrua de nuci, stafidele, rahatul si le vei impleti doua cate doua.

Aseaza cozonacul intr-o tava unsa bine, tapetata cu faina si lasa-l inca o ora la crescut, apoi il vei unge cu un ou batut, adaugi putin zahar vanilat si il bagi la cuptor la 180 de grade pentru jumatate de ora.

Pofta buna!



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.46 din 5 - 24 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cozonac

Spune-ne opinia ta despre "Cum sa faci cozonac fara framantare"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


3 + 10 =

Cele mai citite articole

Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Durerile de spate sunt tot mai comune in randul oamenilor de toate varstele, fapt pentru care daca ...
Picioarele fine si frumoase nu se mentin cu usurinta, insa iti propunem o solutie care sa te ajute ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0