Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii fericit/a pentru tot restul vietii tale...

Cum sa fii fericit/a pentru tot restul vietii tale...
O noua dimineata. Zorile abia clipesc. Ca si mine.


Cu ochii mijiti de somn, sorb din cafea si ma gandesc la ce voi face azi. Sunt linistita si relaxata. Totul pare sa se inscrie perfect pe traiectoria unei zile obisnuite.
http://www.youtube.com/watch?v=yHFDa9efCQU.

Dar cand cineva tipa exasperat din baie: “Tamburusul de la dus a sarit pana-n tavaaaaan!” imi astup urechile cu indarjire. “De ce?” gandesc. “Parea sa fie o zi obisnuita!!!!! Nu am chef sa caut instalatori!” Evident bateria de la cada trebuie schimbata urgent.

Asa ca ziua obisnuita a debutat cu … o cheltuiala neprevazuta! De nervi, de timp si, normal, de bani. Telefoane la instalator, trafic intens dimineata si o intarziere de 30 de minute… Alergat la un supermarket de profil, cauta, scoate banul, alearga, lasa omul sa lucreze (Meserias! Slava Domnului!) si din nou alergatura catre serviciu!

Cum ziceam ca trebuie sa fim? Vesnic in cautarea fericirii? Cu zambetul pe buze? Mda… Usor de zis, greu de facut! Si totusi…Fericirea nu este o stare continua. Nu suntem “proiectati” pentru asa ceva. Mai ales ca viata, vezi bine, are suisuri si coborasuri, piscuri si vai.

Carl Jung care spunea «Chiar si cea mai fericita viata are momentele ei de “intuneric”, iar cuvantul “fericit” si-ar pierde intelesul daca nu ar fi contrabalansat de “tristete”.» Asa ca… Nu putem fi fericti chiar tot timpul. Dar putem fi mai fericiti de cat suntem. Cum?

Pai... Sa luam masuri. Cred ca a fi pregatit/a psihic si fizic pentru momente neprevazute ar fi foarte nimerit. Cum facem asta?

Psihic...
Sincer? Daca as sti, v-as spune si nu as mai intra in panica atunci cand „cade” curentul sau explodeaza bateria. Cred insa ca, permanent ar trebui sa avem la indemana disponibilitatea de a accepta ca anumite evenimente sunt absolut inerente.

Obiectele au si ele o viata (durata de functionare, termenul de garantie), ca si noi oamenii ( destin, soarta), mai lina sau mai cu sincope. Important este sa ai pregatit in minte setul de instructiuni dupa care sa actionezi in caz de... Odata stabilite niste reguli de comportament in situatii de criza, vei actiona calm si echilibrat, in vederea rezolvarii situatiei. Adica „EQ –ON” ! Inteligenta emotionala activata! Care va sa zica actionam calm, iar nu reactionam panicat la ceea ce ni se intampla.

Fizic?
Cum ne pregatim in plan fizic? Pai... daca nu esti priceput/a sa rezolvi singur/a criza instalata, ar trebui sa ai la indemana o agenda cu numere de telefon (eu am!)  in care sa existe o sectiune care sa cuprinda „meseriasii”. De la doctori de tot felul, la mecanici-auto, instalatori, electricieni, meditatori, preoti etc. Desigur,  exista si Pagini aurii, dar poti avea incredere, asa, in oricine?

Si ca sa fim si mai practici, la chenzina, ar trebui sa alimentam si plicul pe care scrie „neprevazute” cu o suma considerabila. Cum ce plic? Nu stii? Imparte-ti lunar salariul pe categorii de cheltuieli, stabilite in urma unei riguroase observatii. Pune-ti fiecare fractie (proportionala cu nivelul cheltuielilor lunare de acel tip) in plicul „botezat” cu numele categoriei respective.

Poftim? Daca eu fac asa? Sincer....Numai cateodata! Dar ma descurc! O zi frumoasa si tie!
Si, atentie la neprevazute! Uneori pot ruina frumusetea unei zile!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zambet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericit

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0