Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa fii un parinte mai bun

de Camelia Diaconu la 2018-05-18
Cum sa fii un parinte mai bun
Poate ca nu intotdeauna avem suficient timp la dispozitie sa ii oferim copilului ori poate nu reusim mereu sa ii cumparam toate jucariile pe care isi doreste sa le aiba, dar asta nu inseamna ca nu suntem parinti buni, nu-i asa? Din cauza stresului pe care il acumulam zilnic, uneori, pentru scurt timp, uitam ca acasa ne asteapta oameni cu adevarat valorosi, care conteaza mai mult decat orice alt proiect important de la birou. Nu ne-am nascut cu spiritul matern asa ca, hai sa invatam cum sa fim parinti mai buni pentru copiii nostri.


Nu de putine ori trecem prin momente dificile, ca si parinti, in care credem ca nu suntem suficient de buni pentru copiii nostri si ca nu suntem in stare sa le oferim ceea ce au nevoie. Timpul este cel mai mare dusman al nostru, din cauza lipsei lui, ajungem sa inlocuim timpul petrecut cu copilul prin diverse jucarii, gadget-uri de ultima generatie, doar pentru a nu ne simti lipsa. Insa, chiar si atunci cand nu ai un program prea liber, invata sa ii oferi copilului timp de calitate. Iata cum poti proceda daca iti doresti sa fii un parinte modern, alaturi de copilul tau independent si responsabil!
 
Ofera-i timp de calitate. Copilul se bucura de orice activitate pe care o petrece impreuna cu parintii, asa ca, gaseste-ti timp in fiecare zi, chiar si 30 de minute, in care sa va jucati. Alegeti jocul impreuna sau lasa-l pe el sa aleaga pentru a-i descoperi pasiunile. Desenati impreuna, cititi, dansati, iesiti sa alergati sau sa va plimbati cu bicicletele in parc. Cu siguranta copilul nu va uita niciodata ca mama l-a invatat sa mearga cu bicicleta sau tata i-a construit prima sa casuta din carton. 
 
Fii un model pentru propriul copil. Cu totii am trecut prin experiente mai putin placute in copilarie, un moment neplacut, care ne-a marcat si care ne-a facut sa ne spunem ca noi nu vom proceda niciodata la fel cu copilul nostru. Copiii au nevoie de un sprijin, de un model, care sa ii invete cum este bine sa isi inceapa parcursul in aceasta viata. Incearca sa fii un model de incredere, optimism, pozitivism, energie, lupta, ambitie pentru copilul tau. Arata-i intotdeauna ce ii va oferi satisfactii in viata, invata-l de ce nu este bine sa faca un lucru, care sunt efectele negative pe care le primeste la schimb. Invata-l sa isi ceara scuze daca a gresit, sa multumeasca oamenilor pentru ajutorul primit, dar si sa ii ajute la nevoie pe cei din jur. Invata-l sa fie bun, indiferent de circumstantele in care se afla, sa fie responsabil atunci cand este singur si sa fie o persoana independenta, care sa se descurce pe cont propriu. 
 
Ofera-i afectiune si invata-l sa se comporte in relatiile parteneriale, la fel cum a vazut in familie. Perioada copilariei este perioada in care cel mic se formeaza si are nevoie de exemple pozitive in jur.
 
Ajuta-l sa isi desopere pasiunile. Seteaza-i limite pentru a vedea ce ii place sa faca si ce nu. Ajuta-l sa exploreze lumea si sa isi stabileasca pasiunile. Ofera-i posibilitatea de a alege in functie de ce ii place lui sa faca, ofera-i libertatea de care stii ca are nevoie. Este un copil independent, care se poate descurca si singur, cu siguranta nu are nevoie de mama in spate, care sa ii stranga hainele. Invata-l ca este capabil sa isi repare singur ce a gresit si nu il invata intotdeauna calea cea mai usoara. Bazeaza-te pe el, arata-i ca ai incredere in alegerile lui, acest lucru il va motiva sa lupte si sa nu ii dezamageasca niciodata pe cei din jur. Nu ii impune prea multe reguli, ci ajuta-l doar sa constientizeze de ce este important sa asculte, inainte sa actioneze.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0