Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incurajezi si sa dezvolti abilitatea de lider, la copilul tau

Cum sa incurajezi si sa dezvolti abilitatea de lider, la copilul tau
Desi calitatea de a fi lider este inascuta, trasaturile acestuia pot fi invatate si inca de la o varsta destul de frageda. Psihologii Susan Murphy si Stefanie Johnson sugereaza ca sarcinile si abilitatile de leadership pot fi dezvoltate inca de la 2 ani. Suna pompos, dar in realitate nu este vorba decat de a-i invata pe copii cum sa comunice mai bine, cum sa dea dovada de empatie si sa se exprime.


Perioada prescolara - gradinita (2-5 ani)
Intarzierea satisfactiei: varsta prescolara este perioada in care copilul isi incepe dezvoltarea inteligentei emotionale, invata sa isi controleze dorintele si sa astepte recompensele.
Abilitati de comunicare: inca de la inceput, invata-l pe copil care sunt elementele de baza ale comunicarii nonverbare si emotionale (de exemplu, trebuie sa poata recunoaste corect emotiile de pe chipul oamenilor), ofera-i posibilitatea de a socializa si arata-i cum sa isi exprime sentimentele si afectiunea pentru ceilalti.

Scoala primara (6-11 ani)
Lucrul in echipa: copilul invata astfel cum sa isi coordoneze eforturile si sa conlucreze cu ceilalti membri ai echipei, capacitati care se deprind si se dezvolta mai ales prin practicarea unui sport de echipa sau acasa prin stimularea competitiei si jocuri.
Discursul in public: se refera la abilitatea de a-si exprima ideile clar si fara rusine in fata celorlalti (este in stransa legatura cu sociabilitatea).
Comportamentul corect si intelegerea diferitelor situatii sociale: copilul trebuie invatat cum sa se poarte corect in diferite situatii, atat acasa cat si in societate; el trebuie sa deprinda asa-numitele ''maniere'' sau calitatile celor ''7 ani de acasa'', care isi vor arata roadele pe tot parcursul vietii.
Sarcini pentru micul lider: cel mic se poate oferi voluntar sa il ajute pe profesor la diferite activitati in clasa, sa coordoneze proiecte sau grupe de elevi.

Scoala generala - adolescenta timpurie (12-14 ani)
Abilitati de auto-control: copilul invata sa se inteleaga mai bine pe sine, sa se priveasca cu un ochi critic si sa-si auto-evalueze capacitatile; asemenea unui lider, el isi poate stabili modele la care aspira si isi impune teluri pe care sa le atinga.
Sarcini de lider: acum are mai des ocazia de a coordona echipe de elevi si isi poate exersa mai bine abilitatile de vorbit in public.

Liceu - adolescenta tarzie (15-18 ani)
Abilitati de organizare: adolescentul poate coordona si chiar conduce proiecte complexe; activitatile extrascolare sau un eventual loc de munca sunt de mare ajutor in dobandirea acestor abilitati necesare unui lider.
Abilitati de motivare a celorlalti: aceasta este una din cele mai importante trasaturi ale unui lider; copilul trebuie sa invete sa ii motiveze pe ceilalti, sa delege diferite sarcini si sa monitorizeze lucrul celorlalti membrii ai echipei.

Facultate (19-22 ani)
Capacitatea de a crea o organizatie: fie ca e vorba de un grup pe o retea de socializare, fie ca e vorba de organizarea unui grup de voluntari.
Abilitatea de a superviza: poate fi invatata in activitatile de voluntariat, la job sau la practica.
Abilitati de conducere: sa fie capabil sa coordoneze mai multe aspecte ale unei activitati si chiar mai multe echipe.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre abilitati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lider

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre invata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvolta

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0