Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti folosesti telefonul ca hotspot pentru Internet

de Sunt Fericita la 2015-09-04
Cum sa iti folosesti telefonul ca hotspot pentru Internet
In unele situatii, spre exemplu atunci cand suntem plecati intr-un loc in care nu avem acces la Internet wireless, si avem nevoie de laptop pentru a rezolva anumite probleme de serviciu, "salvarea" vine, si de aceasta data, de la smartphone. Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm iti arata cum sa iti folosesti telefonul ca hotspot pentru Internet fara niciun risc, dar si care sunt conditiile pentru ca acest lucru sa poata fi realizat.


Partajarea de Internet sau tethering-ul este o functie care este disponibila pe majoritatea smartphone-urilor de acum si care devine tot mai necesara. Practic, este o modalitate de Internet sharing, prin modem-ul integrat in smartphone.

Asadar, inainte de a conecta alte dispozitive la Internetul de pe smartphone-ul tau, trebuie in primul rand sa te asiguri ca acesta are posibilitatea de a crea un hotspot mobil. Apoi, trebuie sa pornesti conexiunea de date mobile.

"La telefoanele cu Android, partajarea de Internet se poate activa din setarile de conexiune sau WiFi, aici gasindu-se functia Tethering si hotspot mobil. Odata activata aceasta functie, conexiunea de Internet va fi partajata catre alte dispozitive prin WiFi", explica Marius Boca, ThePhoneGeeks.

Pentru a va asigura ca hotspot-ul creat este unul privat, aveti posibilitatea sa setati o parola. Bineinteles, aveti si optiunea de a nu seta nicio parola, dar specialistii nu o recomanda, pentru ca in acest caz orice dispozitiv cu WiFi aflat in raza de actiune a telefonului se va putea conecta la acest hotspot.  

Nu in ultimul rand, trebuie sa luati in calcul costurile pe care le implica o asemenea actiune. Nu uitati ca orice dispozitiv conectat prin Internet sharing la telefon va consuma din datele mobile.

"Este foarte important sa aveti un plan tarifar care sa includa si trafic 3G sau 4G, in caz contrar tethering-ul va genera costuri suplimentare", subliniaza Marius Boca.

De asemenea, pentru a scadea sansele ca laptopul pe care l-ati conectat sa va consume foarte mult din traficul de date pe care il aveti activ pe telefon, echipa ThePhoneGeeks va recomanda sa dezactivati toate actualizarile de sistem sau download-urile pe care le aveti in asteptare pe calculator, astfel incat acestea sa nu ingreuneze viteza de transfer de care aveti nevoie, si nici sa nu existe riscul epuizarii traficului inainte sa apucati sa trimiteti mailul pe care il doriti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre telefon

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre laptop

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre internet

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0