Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti imbunatatesti digestia: 6 sfaturi pentru o silueta de vis

de Alina Ilie la 2017-06-21
Cum sa iti imbunatatesti digestia: 6 sfaturi pentru o silueta de vis
Atunci cand sistemul digestiv nu functioneaza corect, simti permanent senzatia de oboseala. Nu te poti concentra la locul de munca si nu ai o buna dispozitie. Exista o serie de factori care va pot afecta digestia. Cititi mai departe pentru a afla daca obiceiurile alimentare si stilul de viata sunt cauza problemelor stomacale si aflati ce puteti face pentru a usura digestia.


Stim ca pentru a avea o alimentatie variata si echilibrata, este necesar sa mancam din toate cate putin. Limiteaza consumul de prajeli, alimente de tip fast-food, care sunt greu de digerat, iti incarca ficatul, ca sa nu mai vorbim de faptul ca iti provoaca o stare permanenta de oboseala.

Pentru a preveni balonarea si contipatia, alege un mod sanatos de preparare a hranei. Este esential sa respecti cateva reguli generale in prepararea hranei:

- limiteaza cantitatea de grasimi necesara la gatirea alimentelor,
- alege mai degraba gatirea la abur, in papiota, pe gratar sau la cuptor,
- gateste cat mai simplu si mai natural, folosind condimente care stimuleaza metabolismul (piper cayenne, ghimbir, turmeric, etc).

Asadar, iata 6 sfaturi pentru imbunatatirea digestiei:

Mananca incet

Cand iti este foarte foame, ai tendinta de a manca mai repede, fara a mesteca bine alimentele. Dar poate cea ce nu stii este faptul ca atunci cand nu mesteci incet mancarea, digestia este ingreunata. Enzimele din stomac descompun mancarea mai greu, si asa apare balonarea. Daca mananci prea repede, cu siguranta vei consuma prea multa mancare inainte de a resimti senzatia de satietate. Numai mancand incet poti sa stimulezi arderea grasimilor si sa iti mentii silueta.

Bea ceaiuri din plante medicinale

Lipsa lichidelor incetineste sistemul digestiv, si astfel apare constipatia.

Menta este o planta exceptionala deoarece regleaza secretia sucurilor digestive si imbunatateste tranzitul intestinal. Datorita aromei sale, reduce durerea si disconfortul si calmeaza spasmele.

Un alt ceai cu efecte benefice pentru organism este cel de musetel. Datorita proprietatilor antiinflamatoare, reduce anxietatea si stresul, avand efect calmant. In caz de balonare, arsuri la stomac, flatulenta, ceaiul de musetel este aliatul tau de nadejde.

Descopera si alte ceaiuri care ajuta digestia si metabolismul>>

Bea in fiecare dimineata apa calduta cu lamaie

Apa calduta cu lamaie, bauta dimineata pe stomacul gol pare sa fie o solutie miraculoasa pentru a-ti mentine atat sanatatea, cat si silueta, iti pune metabolismul in functiune si ajuta corpul sa se detoxifice. Antioxidantii iti purifica sangele si iti asigura o piele mai curata si mai sanatoasa. Potrivit specialistilor, apa plata cu lamaie este utila in probleme precum balonari, crampe, arsuri la stomac, usurand simptomele acestora.

Iata si alte beneficii pentru sanatate ale apei cu lamaie>>

Consuma zilnic fructe si legume proaspete

Fructele si legumele au un continut ridicat de fibre alimentare care asigura o digestie de nota 10. Cu cat consumi mai multe salate, cu atat mai repede vei elimina toxinele din organism.

Opteaza pentru gustari sanatoase

Renunta la dulciuri, chipsuri sau covrigei din supermarket, deoarece nu au valoare nutritionala si iti pun silueta in pericol. Pentru a potoli senzatia de foame, in locul lor poti consuma nuci, seminte, migdale sau un iaurt in care adaugi fructe proaspete.

Include probiotice in dieta

Lipsa in organism a probioticelor reprezinta principala cauza a problemelor digestive, dar si a altor probleme de sanatate precum scaderea imunitatii si aparitia bolilor specifice sezonului rece. Probiotice gasiti in produsele lactate, muraturi, otet de mere, ceai kombucha.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre balonare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre imbunatatirea digestiei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0