Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti racesti locuinta in zilele toride de vara

de Camelia Diaconu la 2018-05-04
Cum sa iti racesti locuinta in zilele toride de vara
Pentru ca se apropie vara si temperaturile ridicate se vor resimti din plin, este indicat sa cunosti cateva metode prin care iti poti raci temperatura casei, fara sa fie prea costisitoare, dar care sa ofere rezultate vizibile imediat. Ce trebuie sa faci si cum este cel mai indicat sa folosesti aerul conditionat? Citeste in continuare pentru a afla cateva metode eficiente de reducere a temperaturii.


Pentru ca in unele zile de vara temperaturile de afara sunt insuportabile, in casa este indicat sa incerci sa iti creezi un confort optim. Iata si cum!
 
Asigura-te ca izolarea geamurilor este bine facuta. Izolarea bine facuta este importanta deoarece nu permite aerului cald de afara sa intre in interior. Asadar, daca izolatia este facuta corect, atunci cand ai tras jaluzele ori draperiile din interior, ai blocat accesul razelor de soare in interior si nu exista o alta modalitate de acces a caldurii. 
 
Planteaza plante in dreptul ferestrelor, care primesc caldura in mod direct. Plantele mari de apartament, in special arbustii, au rolul de a absorbi energia solara. Astfel ca, mai multe plante asezate la fereastra camerei, te pot ajuta sa nu mai ai atat de multa caldura in casa pe timpul verii. Mai mult decat atat, stim deja ca plantele au rolul de a purifica aerul din interior, ajutandu-te sa respiri un aer mult mai curat. 
 
Foloseste ventialtorul. Chiar daca este o actiune de moment, ventilatorul te poate ajuta sa te racoresti in zilele toride de vara. Lasa sa actioneze ventilatia de sus in jos deoarece aerul mai cald are densitatea mai mica in comparatie cu aerul rece.  Pentru a raspandi aer rece, poti aseza un bol cu apa rece in fata ventilatorului reusind astfel sa raspandesti particule de aer rece in interiorul camerei.
 
Controleaza nivelul umiditatii din aer. De multe ori, acolo unde nivelul de umiditate este ridicat, temperaturile sunt mult mai mari, iar aerul poate deveni sufocant. Un dezumidificator are rolul de a extrage umezeala din aer, pana la 20L pe zi si te poate ajuta sa respiri un aer mult mai sanatos.
 
Alege becurile potrivite. Stim faptul ca becurile, atunci cand sunt pornite, pot emana caldura in camera. Asa ca, pentru a te feri de acest lucru, alege becurile cu led, care ofera aceeasi cantitate de lumina, dar degaja mult mai putina caldura, cu pana la 7 ori mai putin. De asemenea, si consumul de energie in urma becurilor led este cu mult mai mic. 
 
Bineinteles, foloseste aerul conditionat. Este aparatul cel mai eficient, care te poate ajuta pe timpul verii sa rezisti impotriva temperaturilor caniculare. Nu este indicat sa il folosesti in continuu, mai ales daca este vorba de o camera mica. Chiar daca usuca aerul din incaperea in care este montat, multe dintre aerele conditionate au si functia de dezumidificare. Aparatul de aer conditionat trebuie ales in functie de suprafata spatiului in care este montat, pentru a te asigura ca puterea acestuia poate face fata. De asemenea, trebuie ales si in functie de cat de mult este folosit, ce nevoie ai de el, pentru a stii care este capacitatea ideala pe care trebuie sa o aiba. 
 
Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.89 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0