Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa mancam sanatos in timpul Postului Craciunului

de Sunt Fericita la 2015-11-18
Cum sa mancam sanatos in timpul Postului Craciunului
A inceput deja postul Craciunului, perioada in care, timp de 40 de zile, romanii renunta carne, lactate, alimente dulci, dar si la alte placeri si vicii. Postul Craciunului a inceput pe 14 noiembrie 2015 si se va incheia dupa Sfanta Liturghie de Craciun, din data de 25 decembrie 2015.


Postul Craciunului presupune in primul rand o abtinere de la activitatile care ne indeparteaza de Dumnezeu, iar in al doilea rand o abtinere de la mai multe alimente si obiceiuri.

In timpul Postului Craciunului, romanii au mai multe dezlegari la peste, ulei si vin - in toate zilele de sambata si duminica din intervalul 21 noiembrie-19 decembrie.

Nutritionistii recomanda ca in aceasta perioada sa evitam sa consumam produse de post semipreparate si sa optam pentru varianta de a gati acasa produse alimentare sanatoase.

"Nu este bine sa mancam toate produsele din magazine ce au atasata eticheta 'de post'. De exemplu, eu nu recomand produsele de soia semipreparate, pentru ca nu sunt sanatoase. Si trebuie sa uitati de dulciurile acelea de post", avertizeaza nutritionista Mihaela Bilic.

Nutritionistul recomanda ca in perioada Postului Craciunului sa consumam mancaruri din legume, salate, legume fierte la aburi sau gatite la cuptor sau pe gratar.

Printre alimentele pe care trebuie sa le evitam in perioada de post se numara cele deja preparate, la borcan sau la conserva, legumele gatite in ulei si fulgii de fasole sau de cartofi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente de post

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre postul craciunului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezlegare la peste

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0