Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ne protejam de frig

Cum sa ne protejam de frig
Combaterea frigului este deosebit de importanta in tara noastra, unde clima excesiva ne impune sa ne adaptam destul de repede la verile foarte calduroase si la gerurile aspre ale iernilor. Urmarile frigului nu se limiteaza la tremurat, guturai, gripa sau pneumonie. Frigul poate sa scada rezistenta organismului, sa ne faca mai vulnerabili. Tot orgasnimul are de suferit.
In sezonul rece, trebuie protejate, in primul rand, extremitatile corpului: maini, picioare, cap. Expusa prea mult la frig, fata se rideaza mai repede, iar radacina parului este amenintata.

Ce-i de facut?
- imbracamintea de iarna nu trebuie sa fie prea ajustata, nici sa cantareasca prea mult. Bumbacul sau fibrele sintetice sunt recomandate direct pe piele. Miscarea corpului combate frigul (tremuraturile sunt reflexele naturale ale organismului care vrea sa se incalzeasca, provocand aceste miscari sacadate).
- alimentatia trebuie si ea adaptata frigului. Cele mai recomandate alimente sunt: painea, pastele fainoase, orezul. De asemenea se recomanda uleiurile vegetale care contin acizi grasi esentiali pentru organism si, bineinteles, proteine: carne slaba, produse lactate, oua. Un regim prea incarcat cu grasimi animale poate dauna organismului, marind vascozitatea sangelui si ingrosand vasele, ceea ce este nefast pentru circulatie.
- lichidele (apa, ceaiurile) trebuie sa fie consumate in cantitati suficiente. Daca organismul nu primeste lichidele de care are nevoie, el va suferi si mai mult de pe urma frigului, caci irigatia sangelui devine defectuoasa.
- bauturile tari au efect inselator: pe durata scurta, ele dau senzatia ca te incalzesc, dar dupa o scurta euforie, frigul devine mai agresiv si rezistenta scade.
- pe timp friguros, fumatul e mult mai nociv decat la o temperatura normala.
- vitaminele au un rol important in timpul iernii, cand alimentatia cu vitamine e mai saraca. Vitaminele A, B, C, D, E reprezinta un factor important de protectie.
- este important sa aerisesti camera bine si sa nu o supraicalzeasti.
- lumina stimuleaza organismul sa produca vitamina D, care e foarte importanta pentru metabolism.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina d

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre frig

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iarna

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0