Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa pastrezi prospetimea cepei si a usturoiului

de Alina Negrutiu la 2014-04-29
Cum sa pastrezi prospetimea cepei si a usturoiului
Probabil ca ti s-a intamplat si tie sa vrei sa folosesti capatana de usturoi numai s-o descoperi cu un lastar verde la capat. Cu ceapa nici nu mai vorbesc. Mirosul pe care il emana cand se strica este ingrozitor si ai si ramas fara ingredientul de baza al ciorbei si al tocanei. Pentru a pastra aceste legume benefice intr-o stare de prospetime care poate dura si luni intregi, nu ai nevoie decat de pungi de hartie, un bat pentru frigarui pentru a face gauri in pungi si cleme de plastic sa legi pungile la gura.


Ce trebuie sa faci:
1. Impunge pungile. Poti impacheta punga de cateva ori si apoi sa dai gaurile, pentru a munci mai putin. Gaurile trebuie situate in jumatatea de sus a pungii. O alta metoda ar fi sa indoi punga pe jumatate si sa faci gauri pe margine, apoi sa mai indoi o data si sa continui cu aplicatul gaurilor. Nu este nevoie de perfectiune, ci iti trebuie gauri pentru ventilare. Vor rezulta mai multe siruri de gauri.
2. Umple pungile pe jumate (pana sub randurile de gauri), indoaie la capat, pune clema, aplica o eticheta sa stii ce e inauntru si gata. Pune pungile in acelasi loc in care stocai si inainte legumele. Nu uita insa ca nu este bine sa le supraaglomerezi, caci aerul trebuie sa circule in jurul pungilor (acesta este si scopul gauririi lor). Poti folosi chiar un recipient de plastic care este bun pentru ca tine pungile in ordine, in pozitie verticala. Durata de viata a legumelor depinde insa si de temperaura, umiditate si lumina.
Sfaturi aditionale:
Temperatura: Legumele vor rezista mai mult in spatii intunecoase, racoroase (dar nu reci) si uscate. Daca ai beci, foloseste-l. Ceapa nu trebuie sa stea multa vreme in frigider, pentru ca frigul o inmoaie. In plus, ceapa are tendinta de a umple de “aroma” tot ce este prin jur.
Fara pungi de plastic: Nu pune ceapa in pungi de plastic. Vei accelera aparitia lastarilor si deteriorarea, din cauza lipsei circulatiei aerului.
Fara cartofi prin preajma: Cartofii si ceapa nu trebuie sa stea impreuna. Ambele legume elimina gaze care accelereaza deteriorarea reciproca.
 
Sursa: realfarmacy.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre usturoi

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0