Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cum sa pastrezi prospetimea cepei si a usturoiului

Cum sa pastrezi prospetimea cepei si a usturoiului
de la 2014-04-29
Cum sa pastrezi prospetimea cepei si a usturoiului

Probabil ca ti s-a intamplat si tie sa vrei sa folosesti capatana de usturoi numai s-o descoperi cu un lastar verde la capat. Cu ceapa nici nu mai vorbesc. Mirosul pe care il emana cand se strica este ingrozitor si ai si ramas fara ingredientul de baza al ciorbei si al tocanei. Pentru a pastra aceste legume benefice intr-o stare de prospetime care poate dura si luni intregi, nu ai nevoie decat de pungi de hartie, un bat pentru frigarui pentru a face gauri in pungi si cleme de plastic sa legi pungile la gura.


Ce trebuie sa faci:
1. Impunge pungile. Poti impacheta punga de cateva ori si apoi sa dai gaurile, pentru a munci mai putin. Gaurile trebuie situate in jumatatea de sus a pungii. O alta metoda ar fi sa indoi punga pe jumatate si sa faci gauri pe margine, apoi sa mai indoi o data si sa continui cu aplicatul gaurilor. Nu este nevoie de perfectiune, ci iti trebuie gauri pentru ventilare. Vor rezulta mai multe siruri de gauri.
2. Umple pungile pe jumate (pana sub randurile de gauri), indoaie la capat, pune clema, aplica o eticheta sa stii ce e inauntru si gata. Pune pungile in acelasi loc in care stocai si inainte legumele. Nu uita insa ca nu este bine sa le supraaglomerezi, caci aerul trebuie sa circule in jurul pungilor (acesta este si scopul gauririi lor). Poti folosi chiar un recipient de plastic care este bun pentru ca tine pungile in ordine, in pozitie verticala. Durata de viata a legumelor depinde insa si de temperaura, umiditate si lumina.
Sfaturi aditionale:
Temperatura: Legumele vor rezista mai mult in spatii intunecoase, racoroase (dar nu reci) si uscate. Daca ai beci, foloseste-l. Ceapa nu trebuie sa stea multa vreme in frigider, pentru ca frigul o inmoaie. In plus, ceapa are tendinta de a umple de “aroma” tot ce este prin jur.
Fara pungi de plastic: Nu pune ceapa in pungi de plastic. Vei accelera aparitia lastarilor si deteriorarea, din cauza lipsei circulatiei aerului.
Fara cartofi prin preajma: Cartofii si ceapa nu trebuie sa stea impreuna. Ambele legume elimina gaze care accelereaza deteriorarea reciproca.
 
Sursa: realfarmacy.com
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre usturoi

Spune-ne opinia ta despre "Cum sa pastrezi prospetimea cepei si a usturoiului"



5 + 9 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Cum sa pastrezi prospetimea cepei si a usturoiului"

Liontina Crisan @ 05-Mai-2014
"Multumim pentru sfaturi"

Cele mai citite articole

Vitaminele au roluri biochimice importante si astfel sunt necesare pentru functia cognitiva. ...
Cu toate ca am avansat tehnologic foarte mult in ultimele decenii, inca stim foarte putine lucruri ...
Exista atat de multe asteptari legate de relatiile de iubire, in special la inceputul acestora. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cand esti liceean, poate va amintiti, cea mai mare nenorocire sunt acneele si cosurile rosii si ...
Mi-a trebuit ceva timp sa aflu ( de la un prieten, medic ) ca uscaciunea pielii de pe mainile mele ...
Slujba mea ma expunea mai des la raniri usoare, taieturi, zgarieturi. Am observat, uitandu-ma si la ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0