Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa renunti usor la lucrurile nesanatoase de care esti dependenta

Cum sa renunti usor la lucrurile nesanatoase de care esti dependenta
Esti dependenta de ceva si vrei sa renunti? Poate fi orice: o relatie, o substanta sau un obicei prost si probabil ca esti extrem de frustrata ca nu poti renunta sau nu te poti indeparta de acest lucru care iti face rau. Iata cateva idei care te vor ajuta in lupta ta...


CONSTIENTIZEAZA SI RECUNOASTE CA AI O PROBLEMA. Poate parea usor sa ignori lucrul sau persona de care vrei sa te indepartezi, insa la un moment dat nu te vei mai putea ascunde de realitate. Recunoaste ca ai o problema, recunoaste simptomele, informeaza-te pe internet sau cere ajutor specializat. Trebuie sa intelegi ca daca esti dependenta de ceva nu inseamna ca esti rea, o paria a societatii si in nici un caz nu esti singura; milioane de alti oameni au trecut prin ce treci tu, indiferent de dependenta pe care o ai. Al doilea lucru pe care trebuie sa il constientizezi este ca aceasta dependenta nu te defineste ca om si ca atasamentul fata de lucruri negative este o latura a fiintei umane; din cauza asta, nu ai de ce sa iti fie rusine sau sa te invinovatesti.
INTELEGE MECANISMELE DEPENDENTEI. Actiunile noastre sunt ghidate de motivatie. Chiar si lucrurile pe care nu vrem sa le facem ori de care vrem sa ne indepartam, dar simtim ca nu putem - ele raman in vietile noastre pentru ca o parte din noi crede ca sunt bune si avem nevoie ce ele. Daca esti dependenta de ceva, este din cauza ca in mod inconstient ai fost obisnuita cu acel lucru si simti ca vrei sa fie asa in continuare, pentru a nu parasi zona de confort.
CONSTIENTIZEZA-TI COMPORTAMENTUL SI REACTIILE. E normal sa vrei sa stii de ce nu poti renunta la lucrurile care iti fac rau, in stadiul acesta. Daca intelegi de ce te porti asa cum o faci, vei intelege si efectele pe care le au actiunile tale. Daca te intorci la iubitul abuziv, esti fericita? Daca bei o sticla de alcool, problemele ti-au disparut? Viata pare mai frumoasa dupa ce trece efectul tigarii sau te simti mai anxioasa si nefericita ca inainte? Cand vei intelege ca dorintele tale nu se vor implini daca te lasi mereu sa cazi in capcana dependentei, atunci vei intelege de fapt ca nici macar nu vrei si nu meriti sa traiesti astfel. Acesta este momentul in care vei fi pregatita sa renunti la obiectul dependentei tale. Aceasta etapa dureaza destul de mult, dar este absolut necesara.
AI GRIJA DE TINE. Desi in aceasta etapa prima intentie ar fi sa te axezi imediat pe problema si modul in care ai putea sa o rezolvi, e mai important sa iti indrepti atentia inspre tine. Ai grija de tine, asa cum nu ai avut pana acum. Profita de aceasta ocazie pentru a te intreba cat de bine iti este si ce poti face pentru a indrepta lucurile? De cele mai multe ori e suficient sa te accepti asa cum esti, iar odata cu asta vei intelege ca ai dreptul si meriti o viata sanatoasa si plina de iubire. In acest pas, tu trebuie sa fii prioritatea numarul 1. Daca nu stii cum sa faci asta - cum se intampla de multe ori in cazurile de femei aflate in relati abuzive -, intreaba-te ce ai putea sa faci, practic, ca sa fii fericita, sa te simti mai frumoasa si acceptata: cumpara-ti lucruri frumoase, plimba-te mult, intalneste-te cu prietenii, fa sport, adopta o alimentatie corecta, apuca-te de yoga.
GANDESTE POZITIV. Asta ar fi partea cea mai grea, mai ales pentru ca persoanele dependente nu gandesc optimist. Iata cateva idei care sa te ajute sa inveti sa gandesti pozitiv:
1. Eliberarea de dependenta ti-a adus o mare bucurie. Gandind negativist, ti-ai axat atentia pe ce ai avea de pierdut si cat de greu ar fi, dar gandurile pozitive spun ca odata scapata de lucrul de care erai dependenta, esti mai deschisa la experiente noi. Gandeste-te ca atunci cand esti libera te simti mai increzatoare in propriile forte, esti mai linistita, mai bucuroasa si plina de viata. Mediteaza intens asupra faptului ca libertatea este mult mai buna decat starea de dependenta in care ai fost.
2. Eliberarea de dependenta iti aduce pace interioara si vindecare sufleteasca. Atunci cand sufletul iti e marcat de prea multe cicatrici, ajungi la o maturitate care te ajuta sa te intelegi mai bine si sa te accepti. Fiind libera, ai sansa de a te ocupa de lucruri care iti plac si pe care le-ai lasat deoparte in perioada de dependenta
3. Viata ta are un scop. Esti pe acest pamant cu un scop anume, iar acest lucru e bun; fii fericita, invata lucruri noi, exploreaza, calatoreste, socializeaza.
Gandurile negative sau autocritice sunt total inutile si nu iti aduc nimic pozitiv, din contra: te fac sa te simti impotmolita in probleme, slaba si lipsita de motivatie. Daca alegi sa vezi viata intr-un mod pozitiv si optimist vei vedea ca solutiile la problemele cu care te confrunti iti vor veni mai repede.
BUCURA-TE SI FII RECUNOSCATOARE PENTRU CA ESTI LIBERA. Fa o lista cu lucrurile pentru care trebuie sa fii multumita in viata si adauga itemi noi in fiecare zi: pot fi lucruri obisnuite, ca o mancare preferata, o carte primita cadou de la cea mai buna prietena, etc. Acesta e cel mai simplu lucru pe care il poti face pentru a constientiza cat de bine iti e departe de dependenta pe care o aveai. Gandeste-te si la toate acele lucruri mici pe care le luam de obicei de bune si mediteaza asupra lor si a cat de rau iti era fara ele; si gandeste-te si la cei care nu au ce ai tu.
Toate aceste etape dureaza, nimic nu se intampla peste noapte. Trebuie numai sa ai rabdare si daca cedezi din cand in cand nu te descuraja.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dependenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lucruri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lucru

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gandeste

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0