Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa scapi de obiceiurile care iti fac rau

de Sunt Fericita la 2017-09-08
Cum sa scapi de obiceiurile care iti fac rau
Inainte sa incepi sa-ti propui lucruri care sa te ajute sa traiesti mai bine, ar fi indicat sa incerci sa scapi de obiceiurile nesanatoase. Cu totii avem obisnuinte care ne pot afecta starea de sanatate, iar tot ceea ce trebuie sa facem este sa le scoatem la iveala si sa luptam impotriva lor.


 Iata, mai jos, cateva exemple de obiceiuri nesanatoase, precum si solutii pentru eliminarea lor.

Dormitul intr-o pozitie gresita


Somnul intr-o pozitie incorecta reprezinta una dintre cauzele aparitiei durerilor de spate sau de gat. Specialistii sunt de parere ca varianta ideala este sa dormim pe spate. Astfel, corpul nostru se mentine intr-o pozitie dreapta, iar coloana nu are de suferit ca in cazul in care alegem sa dormim pe burta sau pe lateral. Cand vine vorba de somn, este foarte important sa alegem o perna din spuma cu memorie sau una umpluta cu puf de gasca. O astfel de perna se se remarca prin confortul pe care il asigura gatului. Daca observi ca nu dormi pe spate, ci intr-o alta pozitie, incearca sa te corectezi de fiecare data. Dupa un timp, va fi natural sa dormi pe spate.


Postura incorecta


Durerile de spate si de gat apar nu doar daca dormi intr-o pozitie gresita, ci si daca ai o postura incorecta cand stai pe scaun si lucrezi la computer sau laptop. Sanatatea posturala este foarte importanta si ar trebui sa reprezinta o precupare constanta pentru tine. De aceea, incearca sa stai pe o un scaun cat mai comod la birou, care sa-ti ofere o inclinatie corespunzatoare, astfel incat sa nu pui presiune foarte mare pe coloana. De asemenea, propune-ti ca, dupa fiecare ora de lucru, sa iei o pauza de circa 10 minute, timp in care poti sa mergi si sa faci anumite exercitii de stretching. Problemele de sanatate posturala pot fi ameliorate cu ajutorul un fotoliu de masaj profesional, care dispune de numeroase funcții și programe benefice atat pentru detensionarea muschilor, cat si pentru relaxare ta.


Muzica prea tare


Multe dintre birourile din prezent sunt de tipul „open space”, ceea ce-i determina multi angajati sa-si puna casti si sa asculte muzica, astfel incat sa nu fie distrasi de zgomotele din jur. Daca te numeri printre ei si iti place sa asculti muzica foarte tare, ar fi indicat sa reduci volumul, altfel urechile tale vor avea de suferit in timp. Ca sa lupti impotriva unui asemenea obicei daunator pentru sanatatea ta, roaga un coleg sau o colega sa te atentioneze de fiecare data cand asculti muzica la un volum ridicat.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stil de viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri nesanatoase

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0