Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti amintesti totul

Cum sa-ti amintesti totul
Memoria este gardianul tuturor lucrurilor, spunea odata Cicero. Si, desi era important la data scrierii operei Da Oratore, dialogul lui despre cultivarea puterii de rememorare, arta memoriei este acum mai relevanta ca niciodata. Continua distragere din partea lumii digitale si multitasking-ul pot avea efecte negative asupra memoriei de lucru.


In plan colectiv, memoria noastra pare sa dea inapoi: un sondaj recent a descoperit ca persoanele intre 18 si 34 de ani sunt mai predispuse decat cele de peste 55 de ani sa uite ce zi e (15% versus 7%) si unde si-au pus cheile (14% versus 8%). Uita si sa-si aduca pranzul la ei (noua procente) sau chiar sa faca dus (sase procente), in mult mai multe cazuri decat seniorii.
Memoria slaba poate sa ne loveasca la orice varsta si acest lucru paote sa ne afecteze viata profesionala si personala. Ca adulti, exista un numar de instrumente simple si practice care sa ne ajute sa ne amintim numele persoanelor si sa incetam sa uitam unde ne-am parcat masina sau unde ne-am lasat cheile. 
1. Vizualizarea.
Trebuie sa memorezi o lista de tereni si de nume? Ai mai multe sanse sa ti le amintesti daca le asociezi cu o imagine, mai ales daca te consideri genul care are o memorie vizuala (65% din populatia lumii poate fi incadrata in acaesta categorie). De exemplu, daca trebuie sa-ti amintesti de intalnirea de la 4:30 pm, incearca sa-ti amintesti cvartetul favorit (Beatles?) si un tort aniversar cu 30 de lumanari. Suna prosteste, dar vei vedea ca vei ajunge la timp.
2. Incearca un joc al mintii.
Jocurile de stimulare a mintii, cum ar fi sudoku si integramele pot fi de folos. Exista si Luminosity, un set de exercitii pentru computer si telefon creat de o echipa de specilisti in neurostiinta care imbunatateste memoria cu 97% in primele 10 ore de joc. 
3. Foloseste metoda Cicero.
Cunoscut si sub numele de metoda Loci sau de palatul memoriei, instrumentul de memorare al lui Cicero, descris in De Oratore,  foloseste puterea imaginilor de sprijin (in acest caz, spatii fizice) si a relatiilor spatiale pentru a rememora informatiile. Subiectul memoreaza planul unei cladiri sau dispunerea magazinelor pe o strada sau o entitate geografica ce este compusa dintr-un numar de loci. Cand vrei sa-ti aduci aminte de o serie de articole, te „plimbi” printre loci si aloci fiecaruia cate un articol. 
4. Trage un pui de somn.
Iata o scuza buna pentru a infige cornu-n perna chiar acum: daca dormi mai mult, iti ajuti capacitatea de invatare si memoria. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre memorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre capacitatea de memorare

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0