Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?

de Sunt Fericita la 2017-09-30
Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?
Cu totii stim sa preparam andive, sau cel putin credem ca stim. In mod concret, nu doar ca bajbaim cel mai des, dar le si irosim continutul prin de nutrienti si vitamine.


In mod clar, majoritatea cred ca andivele se consuma doar in salata. Nu stiu multi faptul ca andivele trebuie sa aiba varfurile galbene iar acestea sa nu fie rasucite in afara, semn ca sunt deja tinute pe raft mai mult decat trebuia.

Mai mult, andivele care sunt amare nu trebuie aruncate si nici marinate in sosuri picante pentru ca gustul lor sa scada in intensitate. Metoda corecta este sa le lasam in apa si otet timp de 15 minute. Le clatim si apoi sunt gata sa fie consumate.

Interesant este ca andivele nu pot fi consumate doar in salata, ci si in supe, tocanite, preparate culinare la cuptor.
Atentie la faptul ca andivele tratate termic, fierte, coapte, calite sau prajite (nerecomandat) isi pierd absolut toate proprietatile. Nu mai aduc in organism niciun aport de vitamine, minerale, antioxidanti. Le consumam doar pentru gust si nu pentru beneficiile lor, deci incercati sa le lasati in stare cruda, in salate si servite cu sosuri de tomate, picante sau dulci.

Mai mult, andivele sunt exceptionala daca sunt servite cu un sos frantuzesc de iaurt, usturoi pisat marunt si ierburi provencale.

Iata o reteta simpla de andive cu smantana>>

Iaurtul se alege cu un continut cat mai redus de grasimi. Se amesteca cu 0 capatana de usturoi pisat marunt sau dat pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga ierburi provencale si un varf de sare.

In acest sos alb se inmoaie andivele si se servesc ca atare, fara coacere sau fierbere, fara fierbere la aburt. Andivele se taie longitudinal, pe lungime si pe sferturi.

In sosul alb se adauga si piper sau pudra de ardei iute cayenne. Este un preparat culinar frantuzesc pe care il putem acompania cu un vin bun, alb de preferinta, dulce sau demidulce si cu o conversatie buna.

Pofta buna!

sursa foto: www.manhattanmarketplace.net


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.05 din 5 - 152 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre andive

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0