Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?

Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?
de la 2017-04-21
Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?

Cu totii stim sa preparam andive, sau cel putin credem ca stim. In mod concret, nu doar ca bajbaim cel mai des, dar le si irosim continutul prin de nutrienti si vitamine.



In mod clar, majoritatea cred ca andivele se consuma doar in salata. Nu stiu multi faptul ca andivele trebuie sa aiba varfurile galbene iar acestea sa nu fie rasucite in afara, semn ca sunt deja tinute pe raft mai mult decat trebuia.

Mai mult, andivele care sunt amare nu trebuie aruncate si nici marinate in sosuri picante pentru ca gustul lor sa scada in intensitate. Metoda corecta este sa le lasam in apa si otet timp de 15 minute. Le clatim si apoi sunt gata sa fie consumate.

Interesant este ca andivele nu pot fi consumate doar in salata, ci si in supe, tocanite, preparate culinare la cuptor.
Atentie la faptul ca andivele tratate termic, fierte, coapte, calite sau prajite (nerecomandat) isi pierd absolut toate proprietatile. Nu mai aduc in organism niciun aport de vitamine, minerale, antioxidanti. Le consumam doar pentru gust si nu pentru beneficiile lor, deci incercati sa le lasati in stare cruda, in salate si servite cu sosuri de tomate, picante sau dulci.

Mai mult, andivele sunt exceptionala daca sunt servite cu un sos frantuzesc de iaurt, usturoi pisat marunt si ierburi provencale.

Iata o reteta simpla de andive cu smantana>>

Iaurtul se alege cu un continut cat mai redus de grasimi. Se amesteca cu 0 capatana de usturoi pisat marunt sau dat pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga ierburi provencale si un varf de sare.

In acest sos alb se inmoaie andivele si se servesc ca atare, fara coacere sau fierbere, fara fierbere la aburt. Andivele se taie longitudinal, pe lungime si pe sferturi.

In sosul alb se adauga si piper sau pudra de ardei iute cayenne. Este un preparat culinar frantuzesc pe care il putem acompania cu un vin bun, alb de preferinta, dulce sau demidulce si cu o conversatie buna.

Pofta buna!

sursa foto: www.manhattanmarketplace.net





Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.58 din 5 - 20 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre andive

Spune-ne opinia ta despre "Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?"



5 - 4 =

Cele mai citite articole

In momentul in care vremea se raceste sau se incalzeste brusc, foarte multe persoane acuza dureri ...
Sistemul nostru imunitar este mai slab sau mai puternic in functie de sezon, iar meniul nostru ...
Potrivit unei noi cercetari, bauturile dietetice sunt responsabile de aparitia obezitatii si a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Uneori imi pare ca acesti copii sunt dotati cu un alt fel de creier. I-am observat si ca parinte si ...
Caut articole care sa spuna mai mult decat du-te la psiholog. Parintii au nevoie si de sfaturi ...
ce opinie sa am daca acum citesc articolul.o parere foarte buna ,buna ,proasta sau foarte proasta ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton