Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?

Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?
de la 2017-09-30
Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?

Cu totii stim sa preparam andive, sau cel putin credem ca stim. In mod concret, nu doar ca bajbaim cel mai des, dar le si irosim continutul prin de nutrienti si vitamine.


In mod clar, majoritatea cred ca andivele se consuma doar in salata. Nu stiu multi faptul ca andivele trebuie sa aiba varfurile galbene iar acestea sa nu fie rasucite in afara, semn ca sunt deja tinute pe raft mai mult decat trebuia.

Mai mult, andivele care sunt amare nu trebuie aruncate si nici marinate in sosuri picante pentru ca gustul lor sa scada in intensitate. Metoda corecta este sa le lasam in apa si otet timp de 15 minute. Le clatim si apoi sunt gata sa fie consumate.

Interesant este ca andivele nu pot fi consumate doar in salata, ci si in supe, tocanite, preparate culinare la cuptor.
Atentie la faptul ca andivele tratate termic, fierte, coapte, calite sau prajite (nerecomandat) isi pierd absolut toate proprietatile. Nu mai aduc in organism niciun aport de vitamine, minerale, antioxidanti. Le consumam doar pentru gust si nu pentru beneficiile lor, deci incercati sa le lasati in stare cruda, in salate si servite cu sosuri de tomate, picante sau dulci.

Mai mult, andivele sunt exceptionala daca sunt servite cu un sos frantuzesc de iaurt, usturoi pisat marunt si ierburi provencale.

Iata o reteta simpla de andive cu smantana>>

Iaurtul se alege cu un continut cat mai redus de grasimi. Se amesteca cu 0 capatana de usturoi pisat marunt sau dat pe razatoarea cu gauri mici. Se adauga ierburi provencale si un varf de sare.

In acest sos alb se inmoaie andivele si se servesc ca atare, fara coacere sau fierbere, fara fierbere la aburt. Andivele se taie longitudinal, pe lungime si pe sferturi.

In sosul alb se adauga si piper sau pudra de ardei iute cayenne. Este un preparat culinar frantuzesc pe care il putem acompania cu un vin bun, alb de preferinta, dulce sau demidulce si cu o conversatie buna.

Pofta buna!

sursa foto: www.manhattanmarketplace.net





Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.76 din 5 - 33 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre andive

Spune-ne opinia ta despre "Cum se prepara andivele, de fapt si de drept?"



6 - 2 =

Cele mai citite articole

Invatam inca de mici ca este bine sa ne spalam pe fata cu apa atat dimineata, cat si seara, inainte ...
Pentru multi dintre noi, cafeaua este bautura pe care o consumam in fiecare dimineata pentru a avea ...
Orice persoana isi doreste sa arate bine si in acelasi timp sa fie sanatoasa. Asa cum se stie, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
dvs in ce an v-ati nascut?.. mai aveti radacini undeva, RURAL,.. ati petrecut macar 24 ore in ...
Doresc informații și recomandări utile pentru ...
Care sunt cele 45 de boli vindecate de acest preparat ? Sa nu mai precizam si de ce este peste ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0