Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se strang plantele medicinale

Cum se strang plantele medicinale
Prima decizie este de unde aduni plantele medicinale. Nu alege locuri in apropierea soselelor cu trafic intens, parcuri unde se plimba cainii sau campuri fertilizate industrial. Culegerea de plante protejate (cum ar fi arnica, in anumite parti ale Europei) este interzisa; in rezervatiile naturale sau refugiile salbatice, aceasta prohibitie se poate referi la intreaga flora, asa ca mai intai trebuie verificat la autoritatile locale.

Nu culege toata rezerva, indiferent de locatie; lasa cel putin o treime din plante acolo, mai ales daca este o specie rara. Desigur, esti liber sa culegi cate urzici sau papadii vrei – acestea sunt plante viguroase si se reproduc abundent.

Circumstantele optime pentru culegerea plantelor medicinale sunt o chestiune de expertiza. Este, totusi, nerecomandat sa le culegi pe vreme urata, deoarece este mai greu sa prepari plante umede. Florile trebuie smulse una cate una; varianta – taie floarea cu totul. Concentratia de substante active este cea mai mare imediat dupa inflorire.

Frunzele mari trebuie smulse una cate una, dar frunzele mici se pot lua cu tot cu tulpina si se pot separa mai tarziu. Cu cat este mai tanara frunza, cu atat e mai mare concentratia de substanta activa.

Planta ca intreg trebuie taiata chiar deasupra radacinii. Partea tare, lemnoasa, se indeparteaza inainte sau dupa uscarea plantei.

Fructele trebuie culese cand sunt in parg. Daca sunt in umbrela (ca de exemplu cele de soc), taiati cu totul si, acasa, separati bobitele de tulpine.

Radacinile trebuie sapate din pamant, curatate si spalate foarte atent. Culegatorii de radacini trebuie sa fie sigrui ca iau doar o mica parte din planta, lasand restul nedistrus.

Daca faci o excursie de culegere a plantelor medicinale, asigura-te ca le transporti separat, pe fiecare, si nu in pungi de plastic! Umiditatea care se formeaza nu transpira printr-o punga din plastic si este mediul ideal pentru formarea ciupercilor. Sunt recomandate pungile de hartie, pungile de panza sau cosurile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fitoterapie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante medicinale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0