Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se vor recicla deseurile electronice din 2014

Cum se vor recicla deseurile electronice din 2014
Pentru cine e interesat de starea planetei si de problema atat de spinoasa a reciclarii deseurilor, directiva comisiei europene este deosebit de importanta, tocmai pentru ca resursele care altfel s-ar fi aruncat pot fi adunate si refolosite; normele trebuie introduse pana in februarie 2014. Sa vedem despre ce e vorba si ce va trebui sa facem...


Noua directiva europeana asupra reciclarii deseurilor electronice a intrat in vigoare luni, statele membre avand obligatia sa introduca noile norme in legislatiile nationale pana in luna februarie 2014.
Comisia Europeana reaminteste intr-un comunicat ca noua directiva vizeaza realizarea unei colectari sistematice a aparatelor scoase din uz si a unui tratament adecvat pentru materiale precum aurul, argintul, cuprul si metalele rare folosite la producerea televizoarelor, calculatoarelor si a telefoanelor mobile. "In contextul crizei economice si al cresterii preturilor la materiile prime, eficienta folosirii resurselor combina beneficiile medioambientale si oportunitatile inovatoare pentru cresterea economica", semnaleaza intr-o nota Janez Potocnik, comisarul european pentru Mediul Inconjurator.
Obiectivul noului act normativ este ca pana in anul 2016 rata de colectare sa fie de 45%, aceasta urmand sa creasca la 65% in anul 2019. In prezent, acest obiectiv este de 4 kilograme de deseuri electronice pe locuitor in fiecare an, ceea ce inseamna doua miliarde de tone anual, adica numai 20% din cantitatea de deseuri electronice generata pe ansamblul UE.
Odata introdusa in legislatiile nationale, aceasta directiva va permite consumatorilor sa predea comerciantilor aparatele electronice de dimensiuni reduse, iar la nivelul fiecarui stat se va crea un sistem de colectare a acestor deseuri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deseuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre electronice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 2014

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0