Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum stii ca esti pregatita sa faci un copil

de Camelia Diaconu la 2018-04-12
Cum stii ca esti pregatita sa faci un copil
Ti-ai pus vreodata intrebarea daca esti pregatita sa faci un copil? Care sunt factorii pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand te hotarasti sa faci un copil? Pe langa pregatirea emotionala si sufleteasca pe care trebuie sa o ai, aspectul financiar joaca si el un rol important in decizia finala. Descopera cum stii daca, din punct de vedere financiar, esti pregatita sa faci pasul cel mare.


Chiar daca se spune ca “banii nu aduc intotdeauna fericirea” o situatie financiara buna iti ofera un confort atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. 
 
Ai un job care iti ofera stabilitate. O cariera stabila iti ofera incredere ca poti face anumite eforturi, avand un sprijin in spate. Atunci cand te hotarasti sa faci un copil, ai nevoie sa stii daca job-ul pe care il ai in prezent este de viitor si te poate sustine in decizia ta. Cu siguranta nu iti doresti sa faci un copil, iar postul tau sa se desfinteze intre timp si sa te afli intr-un impas. Gandeste-te daca locul de munca pe care il ai iti ofera o diversitate si in ce masura iti gasesti, intr-un timp scurt, un alt loc de munca, daca este nevoie.
 
Daca ai un job stabil, ai si un salariu pe masura. Un salariu bun implica sa faci lucruri pentru care nu esti nevoit sa renunti la alte aspecte importante. Daca iti permiti sa mergi in vacanta, sa iti cumperi lucruri ori sa iti faci periodic diferite placeri, atunci te poti numi o persoana cu un job stabil si un salariu bun, care este in masura sa creasca un copil. Nasterea unui copil implica multe cheltuieli neprevazute, iar daca, din lipsa banilor, esti nevoit sa faci mari eforturi si sacrificii pentru a-i putea oferi copilului un viitor mai bun, atunci inseamna ca inca nu te afli in momentul potrivit pentru a face un copil.
 
Poti sa pui bani de-o parte periodic. Daca poti sa economisesti bani, inseamna ca ai suficienti cat sa iti ajunga sa traiesti asa cum iti doresti si tu, dar si sa pui de-o parte pentru situatii urgente ori neprevazute. Decizia de a face un copil presupune economii pe care sa le ai deja facute, care iti pot asigura primele luni de viata ale bebelusului. Bineinteles, daca si dupa nasterea copilului iti permiti sa economisesti bani lunar, fara ca celui mic sa ii lipseasca lucruri esentiale, atunci cu siguranta te afli printre cei norocosi, care pot avea un viitor frumos si lipsit de griji. 
 
Iti permiti cheltuielile in plus. Aparitia unui copil, cat si viitorul lui, pana la un anumit punct, trebuie asigurat de catre parinti. Gandeste-te ca sunt etape pe care trebuie sa le parcurgi o data cu cresterea unui copil: gradinita, scoala, facultate, toate aceste aspect implicand si sume de bani in plus. Daca iti permiti sa ii cumperi si un apartament, atunci este cu mult mai bine, inseamna ca esti complet pregatit din punct de vedere financiar pentru acest lucru.
 
Aceste aspecte financiare ar fi de preferat sa le indeplinesti daca iti doresti un copil, insa daca unul dintre ele nu il ai, nu inseamna neaparat ca trebuie sa amani conceperea unui copil pana in momentul in care o sa iti poti permite. De cele mai multe ori simti cand lucrurile bune trebuie sa se intampla, dar si cand este momentul potrivit sa iei decizii atat de importante.

Sursa foto: pinterest.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0