Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum stii daca ai avut o cadere de calciu sau de glicemie si cum le combati

de Laura Andreescu la 2017-11-27
Cum stii daca ai avut o cadere de calciu sau de glicemie si cum le combati
Cele doua stari se manifesta aproape similar insa au cauze diferite si pot fi identificate in mod corect pentru a nu le confunda. Atat scaderea sub limita a valorilor calciului, cat si cea a glucozei se manifesta prin senzatiea de sfarseala si printr-o vedere incetosata.


Cele doua sunt esentiale in organism astfel incat insuficienta oricarei dintre cele doua duce la o slabire a intregului sistem.

Cauze

Caderea de calciu are loc in momentul in care concentratia ionilor liberi de calciu din sange scade sub minima acceptata ca normala, de 4,0 mg/dl. Cauzele pentru care nivelul de calciu poate atinge cote mai mici sunt diverse, iar una dintre acestea este insuficienta renala cronica. O lipsa de calciu, asa cum o numim in termeni general, mai poate fi cauzata si de scaderea magneziului si cresterea fosforului din sange, pancreatita, deficitul de vitamina D, unele medicamente citostatice si anticonvulsive, precum si de lipsa unui consum de alimente care sa contina cantitatile necesare de calciu.

Simptome

Caderea de calciu se manifesta, in principal, prin dureri abdominale, palpitatii, senzatia de sufocare, dificultate la inghitirea alimentelor, amorteala, spasme musculare si pierderi de memorie in cazurile grave.

Remedii naturale

Putem corecta aceste scaderi de calciu prin pulberea de coada-calului deoarece aceasta planta are in compozitie acid silicic, util in tratarea dezechilibrelor fosfo-calcice. Aceasta pulbere se administreaza sublingual, cate un varf de cutit de trei-patru ori pe zi sau poate fi folosita pentru prepararea unui decoct. Poate fi gasita in Plafar si sub forma de capsula si se administreaza de trei ori pe zi, in timpul meselor, cu putina apa.

Un alt preparat care ofera niste rezultate eficiente este maceratul de coaja de ou care se obtine din coji macinate de la ouale de tara, suc de lamaie si miere de albine. Intr-un borcan cu filet se adauga coaja macinata de la patru oua fierte si sucul de la doua lamai. Se lasa la macerat trei zile si se filtreaza cu ajutorul unui tifon, adaugandu-se o cantitate de miere egala cu maceratul obtinut. Se consuma intre una si trei lingurite pe zi inainte de mese si alte trei-patru lingurite dupa mese.

Caderea de glicemie

Caderea de glicemie se produce atunci cand concentratia de zahar din sange ajunge sub limita inferioara a normalului, respectiv sub 50 mg/dl. Aceasta se produce, in cele mai multe cazuri, atunci cand creste nivelul brusc nivelul de insulina din sange, cand sunt consumate bauturi alcoolice, cand se depun eforturi fizice de intensitate crescuta sau in cazul unui regim alimentar haotic.

Cum recunoastem caderea de glicemie

Aceasta se manifesta printr-o senzatie de slabiciune si foame, prin dureri de cap, agitatie, ameteli, tremuraturi, o culoare pala a fetei, greturi si dureri abdominale, furnicaturi in degetele de la maini sau picioare sau in buze, tulburari de vedere.

Citeste aici cum sa iti mentii glicemia echilibrata de-a lungul zilei>>

Remedii

Pentru a evita hipoglicemia, este bine sa avem un stil de viata echilibrat, evitand excesele de bauturi alcoolice sau pe cele alimentare.  Mancarurile grase, dulciurile si zaharul rafinat deteremina un dezechilibru al nivelului de zahar din sange, iar intervalul mare dintre mese duce la aparitia hipoglicemiei. In timpul zilei, fie ca este vorba de efort fizic sau intelectual, este bine sa luam cate o gustare naturala si sanatoasa alcatuita din fructe proaspete sau uscate (deshidratate), nuci caju, seminte de dovleac, migdale, nuci sau iaurt.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 594 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hipoglicemie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calciu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0