Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum te poate ingrasa guma de mestecat

de Alina Ilie la 2014-09-10
Cum te poate ingrasa guma de mestecat
Te-ai gandit vreodata ca guma de mestecat cu menta iti poate pune in pericol silueta? Noi studii demonstreaza ca persoanele care mesteca guma au tendinta de a consuma mai multe dulciuri, noteaza agerpres.ro.


Cand esti la dieta si ai pofta de ceva dulce intre mese, obisnuiesti sa mesteci guma pentru a compensa? Ai mare grija, pentru ca guma de mestecat nu face altceva decat sa sporeasca pofta de dulciuri!
Guma de mestecat curata rapid dintii si improspateaza respiratia, dar poate determina si cresterea in greutate, avertizeaza cercetatorii de la Universitatea din Ohio. Motivul? Aroma mentolata care te face sa poftesti la dulciuri.
Potrivit cercetatorilor, din cauza mentolului, unele alimente, precum fructele si legumele au un gust neplacut.
Acest lucru s-ar datora faptului ca mentolul interactioneaza cu nutrientii prezenti in fructe si legume, creand un gust amar, lucru care face alimentele sanatoase mai putin apetisante.
In plus, aceasta determina si balonarea, pacalind stomacul ca va primi mâncare, sucurile digestive fiind astfel secretate in exces.
Autorul studiului, Christine Swoboda, doctorand in nutritie la Universitatea de Stat din Ohio spune ca "Este exact acelasi efect ca atunci cand beti suc de portocale dupa ce v-ati spalat pe dinti: are gust neplacut."
La studiu au participat 44 de voluntari. Fiecare candidat a fost invitat sa joace un joc, primind ca recompensa fructe, chipsuri si bomboane.
Inainte sa inceapa experimentul jumatate din candidati au mestecat guma cu gust de fructe sau menta.
Cercetatorii au descoperit ca cei care mestecasera guma cu gust de menta preferau mancarea nesanatoasa, in detrimentrul fructelor. Cei care mestecasera guma cu gust de fructe nu au agreat deloc gustul fructelor si legumelor consumate ulterior, deoarece au venit amare, optand, in schimb, pentru dulciuri.

Sursa: Agerpres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre guma de mestecat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dulciuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre silueta

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0