Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum tinem colesterolul sub control dupa mesele imbelsugate de Paste

de Alina Ilie la 2022-02-16
Cum tinem colesterolul sub control dupa mesele imbelsugate de Paste
Colesterolul este prezent in toate alimentele de origine animala, cum sunt carnea, lactatele si ouale. Astfel, cand in dieta predomina acest tip de alimente, nivelul colesterolului LDL, supranumit si colesterol “rau”, risca sa creasca si sa se depuna pe vasele de sange, provocand ingustarea arterelor.


Pentru a preveni riscurile unei imbolnaviri, nutritionistii recomanda sa ne supraveghem alimentatia si sa nu facem excese, in special in perioada sarbatorilor, cand tentatiile culinare abunda. In topul aliatilor in lupta cu colesterolul specialistii includ si berea, consumata moderat, usturoiul si merele.

Berea, consumata moderat, poate tine colesterolul “rau” in frau

“Mesele copioase de sarbatori reprezinta, fara indoiala, o tentatie careia nu multi ii rezista, punand astfel organismul la grea incercare. Daca insa consumarea in exces a alimentelor se produce si dupa o perioada de post, organismul trebuie sa faca fata unei provocari si mai mari. De aceea, este nevoie ca in aceasta perioada sa introducem in dieta alimente care sa ajute organismul sa lupte cu colesterolul LDL, asa-numitul "colesterol rau". Sursa de antioxidanti si fibre solubile, chiar berea, consumata moderat, poate contribui la cresterea nivelului de colesterol "bun", HDL”, spune Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Antioxidantii prezenti in bere au ca sursa chiar ingredientele naturale din care aceasta bautura este fabricata: cerealele si hameiul. Cantitatea totala de antioxidanti din bere depinde de tipul de bere.

Usturoiul – aliatul organismului in lupta cu colesterolul

Beneficiile usturoiului sunt cunoscute inca din timpuri stravechi, fiind considerat o planta medicinala inca din antichitate. Bogat in fitonutrientii seleniu, zinc, mangan si vitaminele A si C, usturoiul intareste sistemul imunitar, impiedica formarea cheagurilor de sange, favorizand circulatia, si joaca un rol activ in combaterea colesterolului LDL.

Pentru a beneficia 100% de proprietatile medicinale ale usturoiului, acesta trebuie consumat crud.

Un mar pe zi tine colesterolul la limite normale

Fibrele, cele solubile in mod deosebit, au demonstrat o eficienta deosebit de mare in lupta cu colesterolul “rau”. Potrivit specialistilor, 15 grame de fibre solubile consumate zilnic pot determina scaderea nivelului colesterolului cu pana la 10%. Printre fibrele solubile care au acest efect se numara pectina, o substanta prezenta in mar care scade colesterolul “rau” si ajuta procesul de digestie.

Consumul zilnic de mere poate tine sub control nivelul colesterolului, afirma specialistii in nutritie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa de paste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii naturale

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0