Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum tratam arsurile solare - remedii naturale

de Camelia Diaconu la 2018-07-18
Cum tratam arsurile solare - remedii naturale
Daca te expui la soare in intervalele orale nepotrivite si mai ales nu alegi cremele de protectie solara potrivita, nu faci altceva decat sa te alegi cu arsuri solare la nivelul pielii, factori care afecteaza foarte rau pielea. Asa ca, daca nu ai fost atent, venim in ajutorul tau si iti propunem cateva remedii naturale care trateaza arsurile solare, fara chin sau durere.


Din dorinta de a obtine un bronz perfect cat mai repede, multe dintre femei nu acorda importanta protectiei solare si se expun la soare fara un factor protector. Ei bine, razele soarelui pot fi extrem de puternice la nivelul pielii, lasand urme inestetice pe piele, roseata, mancarime sau chiar pete maronii. 
 
Protectia solara ese cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont pe timpul verii. Se foloseste in tot timpul anului, insa vara cu atat mai mult. Arderea pielii la nivel mai grav poate duce chiar catre cancer de piele, o afectiune greu de suportat. Mai mult de atat, simptomele solare aduc si un disconfort major la nivelul pielii si al organismului. Printre cele mai des intalnite simptome amintim: aparitia umflaturilor, febra, inrosirea pielii, greata, dureri de cap, mancarimi sau chiar dureri. 
 
Din fericire, exista o multime de remedii care te pot ajuta sa scapi de simptomele arsurilor solare, insa, chiar si asa, tot este indicat sa folosesti crema de protectie solara oriunde, oricand iesi afara din casa.
 
Iata cateva remedii naturale impotriva arsurilor solare
 
In primul rand hidrateaza-te. Un corp deshidratat nu te poate ajuta sa lupti cu arsurile solare. bea cat mai multa apa, consuma alimente bogate in apa, cum ar fi pepenele sau strugurii. 
 
Pentru a scapa de dureri sau de umflaturi, aplica un strat subtire de iaurt pe locurile afectate si lasa-l sa actioneze pentru 15 minute. Dupa asta, curata pielea usor cu apa calduta, nu apa fierbinte.
 
Daca ai deja inflamatii la nivelul pielii, atunci maseaza-ti pielea cu ulei de masline sau ulei delevantica, pentru a calma pielea. 
Pentru arsurile puternice solare amesteca o cana de malai impreuna cu o cana de tarate si o cana de apa. Amestecul obtinut aplica-l direct pe arsurile solare si pastreaza-l pentru cateva minute. 
 
Foloseste cuburi de gheata direct pe arsurile solare, Maseaza-ti pielea pentru a te revigora. 
 
Fa baie cu apa calduta, niciodata cu apa fierbinte, pentru a nu afecta si mai tare pielea. Poti adauga si bicarbonate de sodiu. 
 
Dilueaza in proportii egale o cantitate de otet impreuna cu o cantitate de apa si maseaza portiunile afectate ale pielii. Pentru un efect si mai mare, dupa ce ai aplicat compresele cu otet, aplica si iaurt. 
 
Fa un amestec dintr-o cana de lapte, patru cani de apa de apa si cateva cuburi de gheata deoarece prin grasimea pe care o contine, laptele hraneste si hidrateaza pielea si duce catre o tratare mai rapida a arsurilor solare.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0