Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Da dragostea dependenta?

de Petru Scraba la 2014-05-16
Da dragostea dependenta?
Dragostea romantica a fost adesea considerata un tip de dependenta sau chiar o boala. Nu este nicio indoiala ca dragostea il face pe indragostit sa se gandeasca constant la persoana adorata si sa vrea sa faca o multime de lucruri impreuna cu ea. Dar este oare aceasta preocupare obsesiva daunatoare? Ar trebui ea privita drept un tip de dependenta sau poate fi benefica pentru dezvoltarea "victimei"?


Psihiatrii vorbesc despre dependenta de sex, despre hipersexualitate. Chestiunea este cat se poate de complexa. Dar dragostea profund nu este o depedenta, in ciuda gandurilor orientate intr-o singura directie. Daca este parte a unei vieti echilibrate, poate ajuta individul afectat sa creasca.
Iar activitatile profunde sunt esentiale pentru dezvoltarea personala si pentru starea noastra de bine. Activitatile superficiale, in schimb, sunt efectuate pentru a realiza un anume obiectiv extern. Cele intrinseci sunt desfasurate pentru ca valorizam si, de obicei, ne si bucuram atunci cand le facem.
In mod normal, consideram activitatile intrinseci ca fiind pozitive, in vreme ce cele instrumentale sunt privite drept o necesitate neavenita, ceva ce nu vrem sa facem, dar trebuie daca vrem sa ajungem undeva. Activitatile intrinseci sunt in special valoroase cand sunt profunde (dar pot fi foarte distructive cand sunt abordate cu superficialitate sau excesiv).
O obsesie, considerata de specialisti simptomul de baza al dependentei, se refera la preocuparea intensa si perturbatoare fata de o idee sau un sentiment nerezonabil. Cuvintele „perturbatoare” si „nerezonabil” sunt importante aici. Preocuparea intensa fata de o idee sau o persoana nu este daunatoare in sine, atata vreme cat afecteaza dezvoltarea personala. Si, din moment de dragostea profunda implica o preocupare pozitiva care accentueaza dezvoltarea personala, nu poate fi privita drept obsesie care, prin definitie, este o experienta negativa.
Exista o delimitare clara intre comportament romantic, parte a nevoii noastre de a creste, si femonemul criticat de dependenta din dragoste sau dependenta de sex. Demarcatia se bazeaza in primul si primul rand pe activitatile profunde si superficiale. Atitudinea dependentei consta nu in intensitatea pasiunii, ci in lipsa ei de profunzime.
A fi profund indragostit inseamna sa faci o multime de activitati in care tu si persoana iubita cresteti. Cand esti dependent de sex, esti limitat intr-o lume ingusta caracterizata prin multe activitati repetitive. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dependenta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obsesie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltare personala

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0