Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DA si NU cand te faci vegana

de Alina Negrutiu la 2014-06-16
DA si NU cand te faci vegana
Exista nenumarate motive pentru a deveni vegana, asigura-te insa ca adopti o abordare sanatoasa. Veganismul sau eliminarea tuturor produselor de origine animala (inclusiv carne, peste, lactate si oua) a devenit din ce in ce mai popular in ultimele decenii, atat din motive ce tin de sanatate, cat si din motive etice. Daca este aplicata cum trebuie, o dieta vegana poate fi extrem de nutritiva si delicioasa, caci ajuta la scaderea colesterolului, la reducerea riscului de diabet si obezitate si chiar la reducerea cu 25% a riscului de atac de cord.


Este insa necesar sa eviti unele erori des intalnite ce pot duce la alegeri nefericite si al deficiente nutritive. 
DA...
Ia supliment de vitamina B12
Produsele de origine animala sunt, de obicei, principala noastra sursa de vitamina B12, o vitamina esentiala de care corpul nostru are nevoie pentru a mentine nervii si celulele sangelui in stare de perfecta sanatate. Veganii sunt supusi riscului de a dezvolta o deficienta de vitamina B12, ceea ce poate duce la anemie si probleme neurologice, inclusiv amorteala sau furnicaturi la extremitati, alternarea starii de spirit, dementa si lipsa puterii de conecntrare. Pentru a mentine un nivel sanatos de vitamina B12, veganii trebuie sa ia un supliment de 25 de micrograme zilnic. Vorbeste insa cu medicul inainte de orice.
Incepe cu pasi mici
Daca faci o trecere brusca, iti supui corpul unui stres foarte mare. Fa tranzitia lina, cu un veganism part-time: mananca vegan pana la 6 PM si apoi termina ziua cu portii moderate de peste, oua si lactate. Continua cu acest tipar cam o luna de zile inainte de a taia toate produsele de origine animala din lista de cumparaturi.
NU....
...te baza pe mancarea vegana ambalata.
Multe astfel de produse sunt incarcate cu ingrediente artificiale si sodiu si au si multe calorii. Daca te uiti pe eticheta, vei surprinsa sa vezi ca un burger vegan are mai multe calorii decat o friptura de vita si multe chimicale pentru a compensa la categoria gust si culoare.
...uita de proteine.
Alimentele de origine animala tind sa fie bogate in proteine, asa ca trebuie sa le inlocuiesti cu alternative vegane pline de proteine. Fasole, soia, quinoa, tofu, unt de arahide si fulgi de ovaz – iata surse bune de proteine. 
...consuma doar mancare cruda.
Unii vegani graviteaza in jurul ideii de a manca alimente crude. In multe cazuri, legumele gatite sunt mai usor de digerat de corp si ne ofera mai multi nutrienti. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vegana

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre deficiente nutritionale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina b12

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0