Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca nu dormi bine, inima ta are de suferit

Daca nu dormi bine, inima ta are de suferit
Un somn odihnitor si indestulator este un mod foarte important de protejare a sanatatii inimii. Daca nu dormi bine, iti cresti riscul problemelor cardiovasculare, inclusiv tensiune ridicata, atac de cord si insuficienta cardiaca. Atat femeile, cat si barbatii sunt supusi acestor riscuri. Dar studiile arata ca, atunci cand vine vorba de probleme de inima asociate somnului, riscul nu este similar in randul femeilor si al barbatilor. Femeile care au deja o inima slaba trebuie sa aiba parte de un somn bun, caci altfel ajung in situatii periculoase.


Bolile de inima constituie cauza numarul unu a mortalitatii femeilor, ele fiind mai mortale decat toate tipurile de cancer combinate. Iar cercetarile arata ca un somn de calitate scazuta si mai ales trezitul prea devreme sunt asociate inflamatiei accentuate la femeile cu boli de inima. Nu exista o asociere similara la barbati, ceea ce ne conduce la cncluzia ca femeile care sufera cu inima si dorm si prost dezvolta inflamatii interne care afecteaza suplimentar acest organ vital.
Cercetatorii de la Universitatea California din San Francisco au investigat relatia dintre calitatea somnului si inflamatiile conectate bolilor coronariene. Au analizat si informatii despre modul in care somnul si inflamatia pot diferi la barbati si la femei. Studiul a inclus 980 de barbati si femei la pornire, 626 dintre acestia fiind inca implicati la finalizarea studiului de cinci ani. 
Toti subiectii sufereau de boli de inima. Media de varsta a barbatilor a fost de 66 de ani, iar a femeilor de 64 de ani. Cercetatorii au masurat calitatea somnului, rugandu-i pe participanti sa-si dea note somnului din ultimele luni. I-au rugat si sa raporteze probleme des intanite de somn, inclusiv dificultatea de a adormi, de a sta adormit, treziri frecvente sau prea matinale. Cercetatorii au evaluat nivelurile de inflamatie folosind 3 biomarkeri: Interkeukin-6, proteina C reactiva si fibrinogenul.
Dupa cinci ani, cercetatorii au repetat testele privind inflamatiile din organism si au investigat inca o data calitatea somnului si problemele de somn. Cand au analizat datele laolalta, ale femeilor si barbatilor deopotriva, cercetatorii nu au descoperit conexiuni intre inflamatii si calitatea somnului. Totusi, cand au analizat datele pe sexe, s-a descoperit ca ele exista la femei:
- femeile care au raportat o calitate slaba a somnului au experimentat cresteri mai mari ale nivelurilor inflamatiei pe o perioada de 5 ani;
- femeile care si-au calificat calitatea somnului ca fiind „foarte slaba” sau „destul de slaba” au avut markeri ai inflamatiei de 2,5 ori mai mari decat in cazul barbatilor care au raportat aceleasi lucruri;
- legatura dintre inflamatie si somn la femeile cu boli coronariene a fost mult mai puternica in cazul celor cu tendinta de a se trezi prea devreme dimineata.
Afla singura cale posibila sa-ti imbunatatesti situatia actuala din ‘Cum sa castigi lupta dura cu bolile de inima’. Descopera chiar de azi cum sa pui capat bolilor de inima pentru totdeauna si sa nu mai suferi din cauza efectelor secundare ale medicamentelor sau, mai grav, sa fii internat de urgenta pentru operatia de bypass coronarian.
Schimba-ti viata si afla o sumedenie de noutati despre vindecarea bolilor de inima. Totul in lucrarea Cum sa castigi lupta dura cu bolile de inima, disponibila atat pe CD, cat si in varianta digitala (cu acces instant).

Sursa: webmd.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli coronariene

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme de somn

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0