Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ai nevoie de vitaminele din complexul B la inceputul sezonului rece

de Sunt Fericita la 2017-10-04
De ce ai nevoie de vitaminele din complexul B la inceputul sezonului rece
Complexul de vitamine B, esential pentru buna functionare a organismului, are o influenta directa asupra multor procese metabolice si reprezinta un adevarat aliatul sistemului imunitar in lunile de primavara. Trecerea la un nou sezon determina schimbari in organism, iar necesarul de vitamine creste. Astfel, pentru a evita un deficit al acestora, este important sa includem in dieta acestei perioade cat mai multe surse de vitamine de tip B.


Care sunt cele mai cunoscute vitamine de tip B si cum contribuie la sanatatea noastra?

Vitamina B1 si vitamina B12 influenteaza sistemul nervos si psihicul, contribuind la cresterea capacitatii de memorare si atentie, la mentinerea bunei dispozitii si a energiei pe parcursul zilei si la pastrarea echilibrului psihic. De asemenea, vitamina B9 sau acidul folic, asigura sanatatea creierului si poate reduce riscul de aparitie a bolii Alzheimer.

Pe de alta parte, cel mai important rol al vitaminei B2 este cel de fixare a fierului in hemoglobina, iar necesarul de vitamina B2 este mai crescut in situatii de stres si atunci cand organismul este suprasolicitat fizic prin practicarea unui sport sau in perioada sarcinii.

Vitamina B3 este cunoscuta pentru rolul sau in functionarea normala a aparatului digestiv si pentru favorizarea circulatiei cerebrale, iar vitamina B5 reduce stresul si incetineste procesul de imbatranire. Vitaminele de tip B actioneaza si asupra sistemului imunitar. Din toata gama de vitamine de tip B, vitamina B6 este cea mai cunoscuta pentru efectul sau benefic in lupta cu virozele respiratorii sau gripa specifica sezonului rece.

„Aportul de vitamine provenit din alimentatie este extrem de important pentru organism. Din fericire, vitaminele de tip B se regasesc intr-o gama diversificata de alimente si pot fi cu usurinta integrate in dieta, precum oleaginoasele sau radacinoasele, care pot fi consumate oricand in timpul zilei, ca gustare. Legumele si fructele sunt importante surse de vitamine B, insa exista si alte alimente care le contin, precum oua, ficat, lactate, ciuperci, fasole sau struguri. Chiar si berea, care pe langa sodiu si proteine, contine si vitamine din complexul B: niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acidul folic (B9). Berea este, de altfel, singura bautura cu continut de alcool in care se regasesc vitamine de tip B”, a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Berea consumata moderat poate fi si o sursa de vitamine de tip B

O sursa buna de vitamine de tip B sunt si cerealele (orz, grau) si drojdia de bere. Desi acestea nu pot fi consumate ca atare, proprietatile lor se regasesc si in bere, care atunci cand este consumata cu moderatie, poate fi parte a unui stil de viata sanatos. Fiind preparata din ingrediente naturale, cum sunt maltul din cereale (cel mai adesea orz), hamei, drojdie si apa, berea contine minerale, vitamine din grupul B, fibre si polifenoli care pot avea o contributie pozitiva la dieta alimentara. Biodisponibilitatea vitaminelor B din bere (B3, B6, B12) a fost confirmata si de cercetari stiintifice care au aratat un nivel crescut de absorbtie al vitaminelor B in cazul consumului moderat de bere (330 ml pe zi pentru femei si 660 ml pe zi pentru barbati)

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina b

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sistem imunitar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viroze respiratorii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0