Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce amar este bun pentru sanatate

De ce amar este bun pentru sanatate
de la 2014-05-07
De ce amar este bun pentru sanatate

Amareala pe papilele gustative este un nutrient. Amareala trimte o reactie chimica prin corp si are numeroase beneficii pentru sanatate. Cand indulcesti alimentele amare, adesea distrugi majoritatea beneficiilor pentru sanatate pe care le-ai putea obtine. Multi nutritionisti si experti in sanatate cred ca prea multe persoane adaptate industrializarii moderne au un deficit de substante amare, ceea ce, in parte, contribuie la cresterea bolilor digestive, a afectiunilor inflamatorii, a provocarilor imunitare sau la aparitia diabetului.


Intr-un studiu recent publicat de Wall Street Journal, s-a descoperit ca numai 5-8% dintre caloriile pe care le consumam sunt amare. Dar compusii care dau gustul amar (carotenoidele in cartofii dulci si spanac, flavanoizii in merisoare si kale, polifenolii din vin) le fac si bune pentru noi. gandeste-te ca socul initial pe care il ai cand consumi cacao sau verzisoara de Bruxelels este pozitiv, nu negativ. Amar = sanatos.
Iata cateva beneficii ale alimentelor amare:
1. Ajuta la absorbtia nutrientilor.
Desi gustul amar este adesea perceput ca dfiind neplacut, interactiunea dintre compusii amari ai alimentelor si receptorii de amar din papilele noastre gustative stimuleaza productia de acid gastric in stomac. Asa ajutam stomacul sa digere. Alimentele amare stimuleaza receptorii de gust de pe limba care, la randul lor, stimuleaza productia de enzime si de bila. Cu cat este mai bine digerata mancarea, cu atat organismul va absorbi mai multi nutrienti si cu atat va fi mai bine pentru tine. 
2. Curata organismul.
Radacinile si legumele amare contin fibre care ajuta la eliminarea deseurilor ce raman in tractul digestiv. Ai si un compus pe baza de sulf care sprijina detoxifierea naturala.
3. Stimuleaza metabolismul.
Alimentele si plantele amare, cum ar fi ceaiul verde, dau un avant metabolismului. Unul dintre cele mai simple moduri de revitalizare a metabolismului este, in fapt, consumul de ceai verde. Iar persoanele care aleg alimentele dulci in defavoarea celor amare sunt supuse riscului de a face sindrom metabolic.
Surse de „amar”
- varza kale
- verzisoarele de Bruxelles
- susanul
- ciocolata neagra
- cafeaua
- urzica
- mararul
- papadia
- patrunjelul
- ridichiile
- aloe
- turmeric
- legumele cu frunze verzi
- busuiocul
- musetelul
- gentiana.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 6 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gustul amar

Spune-ne opinia ta despre "De ce amar este bun pentru sanatate"



4 + 6 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "De ce amar este bun pentru sanatate"

BIALUS ANGELA @ 09-Mai-2014
"Este bine de retinut."

Cele mai citite articole

Este important sa acorzi o atentie deosebita administrarii medicamentelor deoarece acestea pot ...
De multe ori stam de vorba cu persoane care radiaza de fericire, sunt intr-o forma fizica excelenta ...
Este important sa cunoastem ce influenta au asupra sanatatii noastre alimentele acide si alcaline. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
informatii foarte valoroase si la indemiina oricui sa le aplice. le voi pune in practica . multumesc
Foarte interesant.Voi incerca si eu cu siguranta.
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton