Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ar putea sa dispara faimosul play-doh

De ce ar putea sa dispara faimosul play-doh
Play-doh este un fel de plastilina faramicioasa care nu se intareste la fel de repede ca plastilina clasica si care poate fi modelata mai usor de copii. Produsul a devenit atat de popular, incat s-a construit o intrega industie in spatele sau. Cu toate astea, apar voci care spun ca nu ar mai trebui folosit...


Play-doh nu este un produs nou. El exista in SUA si pana in 1930 si se folosea pentru indepartarea tapetului de pe pereti. Apoi a fost folosit intr-o scoala la ora de modelaj si a prins din ce in ce mai multi adepti. Produsul a fost regandit si relansat pe piata de jucarii cu numele de Play-doh de abia pe la mijlocul anilor 1950.
Play-doh a prins atat de mult pentru ca este considerat mult mai natural si sigur pentru copii decat plastilina obisnuita. Hasbro, firma care detine produsul din 1991, a dezvaluit ca play-doh este realizat dintr-un amestec de faina, sare si faina; cu toate astea, patentarea retetei a scos la iveala faptul ca in acest amestec mai intra si amidon de porumb, conservanti, culoranti, parfum, borax si conservanti.
Introdus din 2003 pe lista celor mai creative si reusite jucarii ale secolului 20, folosirea play-doh pe scara larga in scoli si gradinite incepe sa fie contestata si limitata in unele tari, precum Noua Zeelanda. Motivul nu este siguranta copiilor, ci... etica. Dupa cum am scris mai sus, play-doh este un produs realizat din ingrediente comestibile, in special faina. Avand in vedere ca multi oameni, in special copii, mor de foame in lume, educatorii s-au intrebat cat de morala mai este folosirea acestui produs. Mai mult, s-a spus chiar ca folosirea ingredientelor comestibile la joaca este chiar un gest de insensibilitate culturala.
Aceasta idee se poate rasfrange si asupra altor metode artistice, care circula si in aceasta perioada pe internet. De exemplu, folosirea cartofilor pentru a crea stampile handmade sau a tulpinilor de telina pentru a realiza o floare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jucarii

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0