Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ar trebui sa bei suc de pepene rosu

de Alina Ilie la 2016-08-05
De ce ar trebui sa bei suc de pepene rosu
Sucul de pepene rosu te mentine in forma si este esential pentru un stil de viata sanatos. Deoarece contine foarte multa apa, este alimentul ideal in acest sezon pentru pierderea kilogramelor in exces. In plus, ofera organismului numeroase beneficii pe care le veti afla mai jos.


Pepenele contine un aminoacid important cunoscut sub numele de L-citrulina. Acesta permite corpului sa se hidrateze corespunzator si sa regenere celulele. De asemenea, curata rinichii, vezica biliara si vezica urinara, mentinand astfel organismul sanatos. In plus, protejeaza ficatul, actionand ca un detoxifiant natural.

1. Pepenele este o sursa minunata de antioxidanti

Bogat in vitamina C si betacaroten, care se transforma in vitamina A, suprima procesul de imbatranire si lupta impotriva radicalilor liberi. De asemenea, sucul de pepene verde este de mare ajutor impotriva bolilor de inima, astmului, artritei, cancerului.

2. Are un continut ridicat de licopen

Un alt antioxidant incredibil este licopenul care ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi si inflamatiilor din organism. Potrivit studiilor, licopenul este esential in lupta impotriva cancerului, in special de colon, plamani, prostata, stomac si pancreas.

Un studiu realizat de American Journal of Clinical Nutrition a aratat ca licopenul pastreaza pielea stralucitoare, previne ridarea si imbatranirea.

3. Contine vitamina B6

Aceasta vitamina este responsabila pentru sanatatea creierului, alunga depresia si anxietatea. Nutrientii sunt absorbiti rapid in organism si astfel ne protejeaza sanatatea.

4. Pepenele rosu este 90% apa

Este compus in proportie de 90% din apa. Prin continutul de apa, pepenele rosu ajuta la prevenirea constipatiei si promoveaza sanatatea sistemului digestiv.

Pepene rosu hidrateaza organismul si trebuie sa il consumati cat mai des in aceasta perioada. In zilele caniculare ne putem racori cu o limonada de pepene rosu, pe care o servim intr-un pahar inalt cu 2-3 cuburi de gheata.

5. Este un bun detoxifiant

Datorita continutului ridicat de apa, pepenele rosu este de mare ajutor in eliminarea toxinelor si pierderea kilogramelor. Este ideal pentru tratarea problemelor renale.

Sursa: healthyfoodhouse.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.28 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suc de pepene

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme renale

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0