Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mersul pe jos: 9 schimbari care se intampla in corpul tau

de Viorica Ghinea la 2018-04-17
Mersul pe jos: 9 schimbari care se intampla in corpul tau
Se spune ca mersul pe jos face piciorul frumos, dar adevarul este ca beneficiile acestuia sunt mult mai multe. Este suficient sa mergi pe jos in fiecare zi, timp de 15 - 30 de minute, pentru a uita ce inseamna problemele de sanatate. Iata 9 moduri in care se poate imbunatati starea generala a corpului daca mergi pe jos in fiecare zi!


1. Mersul pe jos are efecte pozitive asupra creierului


Un studiu publicat pe nytimes.com arata ca exercitiile aerobice de slaba intensitate, asa cum este mersul pe jos, previn dementa si reduc riscul de a dezvolta boala Alzheimer. Nu mai punem accent pe faptul ca mersul pe jos reduce stresul si iti ofera o stare de bine, pentru ca probabil deja ai observat aceste avantaje in urma unor plimbari in aer liber.


2. Miscarea fizica imbunatateste vederea


Inca un beneficiu pe care il ofera mersul pe jos il reprezinta imbunatatirea vederii. Desi iti este greu sa asociezi activitatea picioarelor cu cea o ochilor, afla ca au mai multa legatura decat iti imaginezi. Mersul pe jos lupta impotriva glaucomului prin reducerea presiunii de la nivelul ochilor.

3. Mersul pe jos previne aparitia bolilor de inima


Unul dintre cele mai bune remedii care previn aparitia bolilor de inima este mersul pe jos. Conform American Heart Association, mersul pe jos este la fel eficient precum alergatul atunci cand vine vorba despre mentinerea sanatatii inimii. Aceasta activitate ajuta la scaderea presiunii arteriale, a colesterolului si stimuleaza circulatia sangelui.

4. Aceasta activitate creste capacitatea pulmonara


Acest tip de miscare aerobic creste cantitatea de oxigen din sange, stimuland astfel si functia pulmonara. Faptul ca inspiri mai adanc te poate ajuta sa tii la distanta multe afectiuni ale plamanilor si nu numai.

5. Miscarile usoare tin la distanta diabetul


O forma usoara si simpla de a face miscare fizica, mersul pe jos joaca un rol important in prevenirea diabetului. Un studiu publicat pe springer.com spune ca in cazul unui grup de persoane care a mers pe jos s-a imbunatatit intoleranta la glucoza de 6 ori.

6. Mersul pe jos stimuleaza digestia


Daca ai probleme cu sistemul digestiv, atunci mergi pe jos si vei observa o imbunatatire a situatiei in urmatoarea perioada. Specialistii spun ca 30 de minune de mers pe jos zilnic pot sa scada riscul de dezvoltare a cancerului de colon.

7. Miscarea fizica imbunatateste tonusul muscular


Mersul pe jos te ajuta sa slabesti si sa iti tonifiezi pielea, asa ca ar trebui sa votezi pentru aceasta activitate de fiecare data cand ai ocazia.

 

8. Sportul sustine sistemul osos


30 de minute de mers pe jos reduc durerile articulare si previn pierderea masei osoase.

9. Aceasta activitate amelioreaza durerile de spate


Mersul pe jos este un adevarat aliat daca ai dureri de spate. Daca vrei sa faci antrenamente fizice, dar durerile de spate te impiedica, atunci poti sa apelezi la beneficiile pe care le au plimbarile in aer liber. Acestea nu contribuie doar la stimularea circulatiei de la nivelul coloanei vertebrale, ci si la imbunatatirea posturii.


Mersul pe jos ofera o multime de beneficii organismului, asa ca nu ar trebui sa mai subestimezi de acum incolo acest tip de miscare.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.15 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mers pe jos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miscare fizica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre creier

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0