Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce avem nevoie zilnic de magneziu

de Alina Ilie la 2016-08-26
De ce avem nevoie zilnic de magneziu
Medicamentele, stresul, alimentatia saraca in nutrienti, sedentarismul sunt printre cele mai frecvente motive pentru care cei mai multi oameni sufera de deficienta de magneziu.


Magneziul este un nutrient necesar pentru functionarea corespunzatoare a metabolismului. Deficitul de magneziu este asociat cu un numar mare de afectiuni cronice, iar daca nu sunt tratate la timp iti pot pune sanatatea in pericol. Acesta este motivul pentru care este important sa consumi multe alimente bogate in magneziu.

Magneziul este necesar in organism pentru a digera adecvat alimentele, contribuind la atenuarea disconfortului gastrointestinal. Magneziul actioneaza ca o coenzima in tractul digestiv, ceea ce inseamna ca ajuta la descompunerea hranei si ajuta la asimilarea nutrientilor in corpul tau. Magneziul, de asemenea, ajuta la producerea de acid clorhidric in stomac si declanseaza productia de bila la nivelul ficatului.

Participa la mai mult de 300 de reactii metabolice in organism. Important de stiut este ca regleaza nivelul de zahar din sange. Carenta de magneziu este legata direct de rezistenta la insulina, simptom care duce la diabet si alte boli cronice.

Magneziul este de asemenea necesar pentru mentinerea unei inimi sanatoase, participand la transportul potasiului, calciului si a altor nutrienti la membranele celulare. Conform unui alt studiu din 2006 publicat in Modern Nutrition in Health and Disease, aceste substante nutritive sunt implicate in producerea si propagarea impulsurilor nervoase, contractia musculara si mentinerea unui ritm cardiac normal.

Pe langa calciu, si magneziul are un rol important in mentinerea sanatatii oaselor. De fapt, aproximativ jumatate din intreaga cantitate de magneziu a corpului este stocata in oase. Magneziul actioneaza ca un co-factor, si impreuna cu calciul si vitamina D consolideaza structura osoasa.

Metalele grele, substantele chimice din alimentele nesanatoase, pesticidele si ierbicidele, precum si alte toxine ne ataca organele vitale. Magneziul le eliminina din organism datorita capacitatii de detoxifiere.

Numarul cazurilor de cancer creste in mod dramatic de la un an la altul. Potrivit unui studiu publicat recent in American Journal of Clinical Nutrition, cu fiecare 100 mg de magneziu pe care le integram zilnic in alimentatie reducem riscul de cancer colorectal cu 13%.

Unele dintre cele mai bune surse de alimente pe baza de magneziu includ algele marine, coriandru, seminte de dovleac, migdale, spanac, varza, broccoli, peste, avocado, banane.

Sursa: naturalnews.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.82 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carenta de magneziu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0