Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce cateii ne fac viata mai buna

De ce cateii ne fac viata mai buna
Oricine are un catel acasa stie ca este greu sa traiesti fara devotiunea lui constanta si exprimata entuziast. Si, desi animalul tau de companie te iubeste si pentru ca se bazeaza pe tine la propriu, fiindca are nevoie sa manance, de exemplu, beneficiile de care te bucuri tu s-ar putea sa fie mai numeroase. Il tii in viata hranindu-l si ingrijindu-l, dar si el are grija de tine.


Numeroase studii au demonstrat ca detinerea unui caine influenteaza pozitiv conditia fizica si mentala a proprietarului. Iata, pe puncte, de ce trebuie sa-i multumesti lui Azorel.
1. Cand il plimbi, te plimbi si tu.
Pare neplacut, mai ales in lunile de iarna, dar plimbatul cainelui de ajuta sa fii mai activa decat restul lumii. Un studiu canadian din 2006 a demonstrat ca detinatorii de caini sunt mai predispusi sa participe in activitati fizice moderat decat cei care nu au caine. Merg cam 300 de minute pe saptamana, prin comparatie cu cele 168 de minute ale oamenilor fara animal de companie.
2. Cainii pot intari relatiile interumane.
Un studiu recent al Scolii de Medicina Veterinara Cummings din cadrul Universitatii Tufts a descoperit ca persoanele care au o relatie apropiata de animalul lor de companie beneficiaza si la nivel social. Cercetatorii au intervievat 500 de tineri cu varste intre 18 si 26 de ani ai au aflat ca cei atasati de animalele de companie se simt mai conectati la comunitatile lor si in cadrul relatiilor intime. Au demonstrat si o mai mare incredere in propria persoana, dar si o empatie accentuata.
3. Unii caini pot mirosi daca ai cancer sau nu.
Exista un labrador pe nume Marine, dresat, care iti poate mirosi respiratia si care iti poate spune daca ai sau nu cancer colorectal (acurateatea este de 91% dintre cazuri). Simtul de miros al unui caine este estimat a fi de un milion de ori mai bun decat al unui om.
4. Numai daca te uiti la un caine si esti mai fericita.
Un studiu din 2009 coordonat de Miho Nagasawa de la Universitatea Azabu din japonia a descoperit ca nivelul de oxitocina (neurohormonul care declanseaza starea de fericire) a crescut intens dupa interactiune cu cainele in cazul detinatorilor de animale. Singura interactiune necesara a constat in privirea in ochii cainelui. Cu cat s-au uitat mai mult in ochii animalului, cu atat doza de oxitocina a fost mai mare. Stiai ca dorinta cainelui de a se uita in ochii oamenilor este singurul lucru care il diferentiaza de un lup?!
5. Cainele tau te calmeaza serios in cazuri de stres.
Karen Walker, profesor de psihologie la Universitatea din Buffalo, a efectuat o serie de teste care au demonstrat cum cainii ajuta la reducerea stresului zilnic al oamenilor. Ea a conectat subiectii la monitoare de masurare a tensiunii arteriale si i-au pus sa numere inapoi din trei in trei, pornind de la un numar cu patru cifre (pare simplu, dar nu este; incearca si ai sa vezi). Ea a descoperita ca raspunsul la stres al subiectilor a fost semnificativ mai mic daca era si un caine prin preajma. 
6. Catelul poate preveni aparitia eczemei la copii.
Un studiu din 2010 a descoperit ca acei copii care erau alergici la caini, dar au trait alaturi de unul in primul an de viata, aveau si un risc mai scazut de dezvoltare a vreunei afectiuni cronice a pielii, inainte de varsta de patru ani. Interesant este si ca exact opusul este valabil in cazul detinatorilor de pisici. Cercetatorii au descoperit ca acei copii cu alergii la pisici sunt de 13 ori mai predispusi sa faca eczema daca au si trait cu o pisica in primul an de viata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0