Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant

De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant
De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant

Poate este o surpriza pentru tine, dar restaurantele folosesc un arsenal de trucuri psihologice pentru a te face sa bagi mana in buzunar mai adanc decat ti-ai fi dorit. Daca iesi in oras cu gandul sa bei doar o bere, vei ajunge sa bei mai multe si chiar si sa mananci ceva. De ce? Iata cateva dintre trucurile carora le cazi victima.


Arta meniului.
Meniul este cel mai important instrument pe care restaurantele il folosesc pentru a te face sa cheltuiesti. Meniul se inspira din felul in care ziarele asaza subiectele in pagina: cele mai importanta in coltul din dreapta sus, pe prima pagina. Unele restaurante pun cele mai scumpe preparate in acelasi loc. Un alt spatiu cu forta de convingere este pagina din dreapta, deasupra centrului imaginii.
Garnituri extra.
Daca ceri o friptura, atat primesti. Bine, poate cu o felie de lamaie rasucita deasupra. Dar separarea componentelor unui fel de mancare si comercializarea lor separata este o modalitate de a cere mai multi bani.
Apa si vinul aduc profit.
Carbogazoasa sau plata? Nu esti suprinsa ca trebuie sa platesti mult pentru apa, dar este ca si cum ti s-ar cere bani si pentru apine. A, da, platesti si pentru asta. 
Cat despre vin, trebuie sa fii atenta, sa nu ti se aduca altceva decat ai comandata, in speranta ca nu observi. Sau ti se poate spune ca nu mai au nicio sticla din ceea ce ai comandat initial si iti ofera o marca mai scumpa. Paharul este plin la fiecare golire si vei bea mai mult vin decat simti nevoia.
Serviciul si ambianta.
Indiferent de trucurile folosite, restaurantele in care vei cheltui cel mai mult sunt cele care au o ambianta perfecta, unde decorul este placut, iar muzica relaxanta. Cheltuim bani, pentru ca vrem sa stam acolo, pentru ca toate elementele se combina perfect, ospatarii sunt haiosi si farfuriile cu mancare arata delicios. Ospatarii prietenosi, care par a te cunoaste de o viata, sunt buni oameni de vanzari. Ei iti vor face recomandari la cald si vor primi bacsisuri generoase.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin

Spune-ne opinia ta despre "De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant"



3 + 3 =

Cele mai citite articole

Cu toate ca am avansat tehnologic foarte mult in ultimele decenii, inca stim foarte putine lucruri ...
Femeile viseaza inca din copilarie la o nunta si la un sot ca in povesti, insa viata ofera lectii ...
Rolul acestui test psihologic este de a te ajuta sa descoperi ce se afla in latura ascunsa a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Îmi doresc dar nu cred că voi reusi cu vânzarea acestor ...
CUPTOR CU MICROUNDE. UNDE TRAITI FRATILOR. CUPTORUL CU MICROUNDE = MOARTE CURATA. RUSI DIN 1976 NU ...
Aveti grija la traducerea articolelor, mai ales cand este vorba despre sanatate. Ati trecut ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0