Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant

De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant
De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant

Poate este o surpriza pentru tine, dar restaurantele folosesc un arsenal de trucuri psihologice pentru a te face sa bagi mana in buzunar mai adanc decat ti-ai fi dorit. Daca iesi in oras cu gandul sa bei doar o bere, vei ajunge sa bei mai multe si chiar si sa mananci ceva. De ce? Iata cateva dintre trucurile carora le cazi victima.


Arta meniului.
Meniul este cel mai important instrument pe care restaurantele il folosesc pentru a te face sa cheltuiesti. Meniul se inspira din felul in care ziarele asaza subiectele in pagina: cele mai importanta in coltul din dreapta sus, pe prima pagina. Unele restaurante pun cele mai scumpe preparate in acelasi loc. Un alt spatiu cu forta de convingere este pagina din dreapta, deasupra centrului imaginii.
Garnituri extra.
Daca ceri o friptura, atat primesti. Bine, poate cu o felie de lamaie rasucita deasupra. Dar separarea componentelor unui fel de mancare si comercializarea lor separata este o modalitate de a cere mai multi bani.
Apa si vinul aduc profit.
Carbogazoasa sau plata? Nu esti suprinsa ca trebuie sa platesti mult pentru apa, dar este ca si cum ti s-ar cere bani si pentru apine. A, da, platesti si pentru asta. 
Cat despre vin, trebuie sa fii atenta, sa nu ti se aduca altceva decat ai comandata, in speranta ca nu observi. Sau ti se poate spune ca nu mai au nicio sticla din ceea ce ai comandat initial si iti ofera o marca mai scumpa. Paharul este plin la fiecare golire si vei bea mai mult vin decat simti nevoia.
Serviciul si ambianta.
Indiferent de trucurile folosite, restaurantele in care vei cheltui cel mai mult sunt cele care au o ambianta perfecta, unde decorul este placut, iar muzica relaxanta. Cheltuim bani, pentru ca vrem sa stam acolo, pentru ca toate elementele se combina perfect, ospatarii sunt haiosi si farfuriile cu mancare arata delicios. Ospatarii prietenosi, care par a te cunoaste de o viata, sunt buni oameni de vanzari. Ei iti vor face recomandari la cald si vor primi bacsisuri generoase.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin

Spune-ne opinia ta despre "De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant"



9 - 2 =

Cele mai citite articole

Inca de acum cateva saptamani, asteptam cu nerabdare in redactie anuntarea culorii vedeta a anului ...
Mos Nicolae, ocrotitorul copiilor, al celor nevoiasi, al celor nedraptatiti, al marinarilor si al ...
Samponul cu bicarbonat de sodiu ofera rezultate incredibile asupra podoabei capilare la un pret ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . Īti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rānd din natura.
si eu am un bambus si este mare sunt dana paa
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0