Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant

De ce dai mai multi bani decat ai vrea la restaurant
Poate este o surpriza pentru tine, dar restaurantele folosesc un arsenal de trucuri psihologice pentru a te face sa bagi mana in buzunar mai adanc decat ti-ai fi dorit. Daca iesi in oras cu gandul sa bei doar o bere, vei ajunge sa bei mai multe si chiar si sa mananci ceva. De ce? Iata cateva dintre trucurile carora le cazi victima.


Arta meniului.
Meniul este cel mai important instrument pe care restaurantele il folosesc pentru a te face sa cheltuiesti. Meniul se inspira din felul in care ziarele asaza subiectele in pagina: cele mai importanta in coltul din dreapta sus, pe prima pagina. Unele restaurante pun cele mai scumpe preparate in acelasi loc. Un alt spatiu cu forta de convingere este pagina din dreapta, deasupra centrului imaginii.
Garnituri extra.
Daca ceri o friptura, atat primesti. Bine, poate cu o felie de lamaie rasucita deasupra. Dar separarea componentelor unui fel de mancare si comercializarea lor separata este o modalitate de a cere mai multi bani.
Apa si vinul aduc profit.
Carbogazoasa sau plata? Nu esti suprinsa ca trebuie sa platesti mult pentru apa, dar este ca si cum ti s-ar cere bani si pentru apine. A, da, platesti si pentru asta. 
Cat despre vin, trebuie sa fii atenta, sa nu ti se aduca altceva decat ai comandata, in speranta ca nu observi. Sau ti se poate spune ca nu mai au nicio sticla din ceea ce ai comandat initial si iti ofera o marca mai scumpa. Paharul este plin la fiecare golire si vei bea mai mult vin decat simti nevoia.
Serviciul si ambianta.
Indiferent de trucurile folosite, restaurantele in care vei cheltui cel mai mult sunt cele care au o ambianta perfecta, unde decorul este placut, iar muzica relaxanta. Cheltuim bani, pentru ca vrem sa stam acolo, pentru ca toate elementele se combina perfect, ospatarii sunt haiosi si farfuriile cu mancare arata delicios. Ospatarii prietenosi, care par a te cunoaste de o viata, sunt buni oameni de vanzari. Ei iti vor face recomandari la cald si vor primi bacsisuri generoase.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0