Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce dragostea nu este un sentiment

De ce dragostea nu este un sentiment
Dragostea este eterna – aspectul ei se poate schimba, dar nu si esenta (Vincent van Gogh). Credeam ca dragostea este un sentiment pe care ti-l creeaza alte persoane. Cand simteam in acest fel, eram in extaz. Ma simteam valoroasa, frumoasa si plina de viata. Deveneam generoasa si blanda cu iubitul mei, dar uram, in secret, momentul in care el se va plictisi si nu-mi va mai da acel sentiment.


La inceput dragostea a fost un simplu zvon. Apoi mi-a devenit sangele din vene si aerul din plamani. Dragostea a devenit apoi un drog. Si pe urma o dependenta. Pentru ca, in final, sa devina durere.
Mi-am dat masca jos si dragostea a fost singura care a contat. Am stiut, fara urma de indoiala, ca ceea ce simteam fata de mine insami si fata de toti cei din jurul meu este dragoste. Am stiut exact asa cum stie un copil ca poate sa mearga. Am vrut ca dragostea sa revina in viata mea odata pentru totdeauna. Am stiut ca acesta este raspunsul.
Mai era doar o problema. Desi o doream ca pe nimic altceva inainte, nu stiam inca ce este. Asa ca scopul meu principal in viata devenise sa obtin ceva ce nu puteam defini.
Asa ca am elaborat cateva teorii. O vreme, mi-am spus ca dragostea este o actiune. Ca ceva ce ne facem unul altuia, cum ar fi sarutatul sau tinutul de mana. Apoi m-am gandit ca dragostea este o alegere. Este ceva ce decidem sa facem chiar si in momentele grele. 
Dar nimic nu parea sa se potriveasca. Caci si actiunea, si alegerea explicau dragostea ca pe un lucru pe care-l facem si care, daca nu-l mai facem, dispare. Dar, chiar daca eu ma purtam la fel, nu reuseam sa reproduc acea senzatie de conexiune binecuvantata. Asa, incetul cu incetul, mi-am dezvoltat o obsesie.
M-am apucat de citit carti de psihologie, despre relatii, de stiinta. Am cautat pe Google raspunsul. Dar nu l-am gasit. M-am intors spre filosofie, dar nici ea nu mi-a fost de niciun folos. Din cand in cand, ma impiedicam de spiritualitate, de religie, dar le-am ignorat. Eu, atat de stapana pe IQ-ul meu, pe abilitatea de a lua note mari, de a gandi rational. Credeam ca toata chestia aia cu „uita-te in sufletul tau” este pentru necititorii de cari. Credeam ca raspunsul imi va veni sub forma de numere si fapte concrete, pentru ca numai asa stiam sa primesc raspunsurile.
Revelatia mi-a venit insa intr-o forma cat se poate de ciudata. Intr-o dupa-amiaza cu soare, stateam pe plaja cand un necunoscut s-a asezat langa mine. Initial, nu parea a fi genul de om care produce epifanii. Era murdar si mirosea a alcool si tigari proaste. Dadea aiurea din maini, tipa, plangea si radea in acelasi timp. S-a linistit intr-un final, s-a asezat langa mine si am privit amandoi orizontul. 
Dupa minute in sir, s-a ridicat, si-a sters lacrimile si m-a intrebat cum poate sa-mi multumeasca.
„Ce e dragostea?”, l-am intrebat eu.
„Dragostea este cel mai important lucru”, mi-a raspuns el indepartandu-se.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dragoste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre religie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0