Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Politica noastra de Cookies.

Cele mai citite articole

Tinute in frigider, anumite alimente isi pierd aroma si textura. Spre exemplu, stiai ca, la rece, ...
Cartoful reprezinta unul dintre cele mai sanatoase, gustoase si satioase alimente cu putinta. ...
O noua scrisoare pe adresa redactiei ne capteaza atentia. Este vorba despre o mama care ne cere ...

Top 3 produse nocive

Beiersdorf Hellas AE - Curatare faciala
Oxfam Fairtrade - Ceai

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Am imbatrinit si aceste lucruri nu le-am cunoscut in totalitate-multumesc celor ce le-au publicat
Multumesc pentru sfaturile oferite!
vasul e un vas Jena, yenna nu exista

Horoscop zilnic







Lifestyle : Stil de viata ECO

De ce e bine sa bei cafea de cicoare?

De ce e bine sa bei cafea de cicoare?

de Elena Alina Constantinescu la 11-Iul-2013
Tags:
sanatate, cafea de cicoare, cicoare, remediu naturist, ceai de cicoare, cafea

Cafeaua de cicoare se prepara din radacina plantei de cicoare, dupa ce a fost uscata, prajita si maruntita. Fata de cafeaua naturala, cafeaua din radacina de cicoare nu creeaza dependenta. Afla care sunt beneficiile pentru sanatate oferite de cicoare!


Cicoarea a fost folosita inca din Antichitate pentru proprietatile sale curative. Cunoscuta ca remediu naturist pentru diverse afectiuni, cicoarea este renumita si pentru ca este un excelent inlocuior al cafelei.

Trebuie sa stii ca cicoarea contine vitamine si minerale, aducand organismului un aport insemnat de nutrienti. In plus, frunzele de la baza plantei, care au un gust amarui, se folosesc la diverse salate.

Datorita substantelor continute, cicoarea este indicata in afectiuni precum gastrite, hepatite, enterocolite, paraziti intestinali, hemoroizi, artrita, astenie, depresie, migrene, infectii urinare, reumatism, etc.

Persoanele care au un apetit alimentar crescut pot bea zilnic, intre mesele principale, 2-3 cani de ceai de cicoare. Infuzia se prepara din 1 lingura de cicoare uscata la o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara si se bea. Consumata zilnic, infuzia de cicoare scade pofta de mancare.

Cicoarea, o alternative sanatoasa la cafea

Cum se prepara cafeaua de cicoare?

Radacina de cicoare se prejeste iar apoi se macina. Pulberea obtinuta poate substitui cafeaua.

Cafeaua de cicoare are un gust amarui si se poate indulci cu miere de albine.

Spre deosebire de cafea obisnuita, cafea din cicoare nu creeaza dependenta.

Pe langa faptul ca invioreaza mintea si psihicul, reprezinta o excelenta bautura care purifica organismul si scade nivelul colesterolului din sange

Cafeaua de cicoare - beneficii pentru sanatate

- mareste puterea de concentrare;

- indeparteaza oboseala;

- stimuleaza digestia;

- regleaza menstruatia;

- combate constipatia;

- ajuta la detoxifierea organismului;

- este recomandata persoanelor care doresc sa slabeasca;

- scade colesterolul si glicemia.



Sursa foto: www.sxc.hu
Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!

Cei care au citit articolul "De ce e bine sa bei cafea de cicoare?" au fost interesati si de...

Nu arunca zatul de cafea! 8 intrebuintari practice
Zatul de cafea s-a dovedit util atat pentru sanatatea si frumusetea pielii cat si pentru curatenia casei. Cum sa il folosesti, descopera in continuare! [detalii]
De ce este bine sa bei lapte de soia
Spre deosebire de laptele de vaca, cel din soia nu are grasimi. Este foarte gustos si poate fi consumat de persoanele care au intoleranta la lactoza. [detalii]
Aloe vera: cele mai neasteptate utilizari
Aloe vera este o planta foarte apreciata pentru proprietatile sale terapeutice. Este folosita de mii de ani pentru tratarea iritatiilor pielii, herpes, constipatie, diabet. De la aloe vera este folosit in special gelul, un lichid vascos care se afla in frunze, noteaza mindbodygreen.com. [detalii]

Spune-ne opinia ta despre "De ce e bine sa bei cafea de cicoare?"




6 - 2 =