Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e important sa le citesti copiilor povestea de seara

De ce e important sa le citesti copiilor povestea de seara
Oricat de ocupati ai fi ca parinte, fa-ti timp sa ii citesti copilului macar o poveste, seara, inainte de culcare. La varsta prescolara, citirea unei povesti inainte de culcare este un obicei care il va ajuta pe copil sa adoarma mai repede si, in acelasi timp, va veti apropia mai mult unul de celalalt.


Povestile sunt cea mai buna modalitate de imbogatire a vocabularului, de a aduce copilul fata in fata cu situatii pe care nu le-a mai intalnit, ii ofera modalitati de rezolvare pentru conflicte pe care le va avea mai tarziu si ii deschid copilului orizontul spre aventuri si cunoastere.

Cititul unei povesti in fiecare seara creaza un ritual de care orice copil de 1, 2, 3 chiar si mai mult de 4 ani, are nevoie. Tu si copilul veti trai astfel o experienta deosebita si in mintea lui se vor crea amintiri pe care le va pastra toata viata.

Primele carti si povesti de seara, pot fi citite copilului de la 7-9 luni. E vorba de carti de panza, de cele mai multe ori, care au texturi diferite si fosnesc, au pagini cu zone reflectorizante sau clopotei care ii atrag atentia celui mic. E primul pas in crearea unui ritual frumos.

Cand e mai mare, copilul are nevoie de carti cartonate sau produse dintr-un plastic moale; sunt genul de carti cu animale, culori sau care prezinta diferite fenomene ale naturii.

Apoi, dupa 1-2 ani, vine vremea povestilor. Inainte de culcare, alege tu o poveste sau roaga-i pe copii sa o faca. EI vor lua rugamintea ta ca pe o sarcina deosebit de importanta. Daca ai mai multi copii, de multe ori nu vor alege aceeasi poveste, asa ca va trebui sa citesti cate o poveste pentru fiecare, astfel incat sa nu se simta nimeni nedreptatit.

De multe ori copiii doresc sa le citesti aceeasi poveste iar si iar, parca la nesfarsit. Nu te opune acestui obicei, este absolut normal - micutii se ataseaza de personaje si vor sa le auda aventurile pana mereu. Incearca sa aveti discutii scurte pe marginea povestii, explica-le anumite comportamente sau intamplari.

Ai grija ca povestea sa aiba un subiect potrivit pentru varsta copilului, sa fie o carte cu ilustratii bogate, detaliate si relevante pentru textul care le insoteste, cartea sa fie bine facuta si rezistenta si, nu in ultimul rand, morala ei sa fie in concordanta cu ideile in care vrei sa iti cresti copilul. Acestea sunt si criteriile dupa care trebuie sa cumperi carti, pentru a nu cheltui bani aiurea.

La varsta prescolara, basmele sunt povestile preferate ale copiilor. Astazi exista o multime de carti cu basme, de la cele populare pana la clasicle povesti Disney, carti atat de bine ilustrate ca parca ne plac si noua, adultilor. Desi unele dintre povesti iti pot parea prea prea dure (de exemplu Capra cu trei iezi sau Scufita Rosie), trebuie sa stii ca, desi trateaza subiecte pe care tu, ca parinte, de obicei le eviti (subiecte precum moartea, boala, suferinta, rautatea), povestile au marea calitate de a avea intotdeauna un final fericit. Personajele care reusesc in povesti sunt, de cele mai multe ori, mici si sarace, bune la suflet si iubitoare. In povesti, principiile morale triumfa intotdeauna, si nu raul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre povesti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre poveste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre citesti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre seara

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0