Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e sanatos sa bem ciocolata calda

De ce e sanatos sa bem ciocolata calda
Expertii si specialistii s-au intrecut in teste si experimente si... ba ne-au spus ca ciocolata nu e buna, ba ca e buna. Aflam acum ca e buna si ciocolata calda. Iata cateva beneficii si motive pentru care sa bei in continuare ciocolata calda...


Ciocolata calda se pare ca a fost inventata de mayasi. Acestia o beau in forma lichida, insa rece si picanta, lucru de neconceput astazi. Mult mai tarziu, prin secolul al saisprezecelea, cand exploratorii spanioli au adus ciocolata in Europa, au inceput sa apara versiuni indulcite care se consumau pe post de elixir. Dupa inca 100-200 de ani, ciocolata calda avea sa devina o bautura speciala, considerata medicament; se spunea despre ea ca lupta impotriva supararilor si calmeaza nervii.
Astazi, pe masura ce aflam din ce in ce mai multe informatii despre beneficiile ciocolatei, ne dam seama ca acestea se aplica si in cazul ciocolatei calde.
Antioxidantii care ajuta in lupta impotriva cancerului, bolilor de inima, degenerescentei maculare sau a simptomelor imbatranirii in general, lupta de fapt impotriva radicalilor liberi din organism. Sunt foarte la moda alimentele minune, super-alimentele precum fructele goji, afinele si multe altele, insa acesti antioxidanti se gasesc si in altfel de produse; vinul rosu, cafeaua si ciocolata sunt cateva dintre ele.
Concentratia de antioxidanti este de 2 ori mai puternica intr-o cana de cacao calda decat intr-un pahar de vin rosu, de 2-3 ori mai mare decat o cana de ceai verde si de 4-5 ori mai mare decat o cana de ceai negru. Unul din secrete ar fi tocmai faptul ca este calda, deoarece ciocolata elibereaza mai multi antioxidanti cand este incalzita.
Desi, de exemplu, un baton de ciocolata are o foarte mare capacitate antioxidanta, beneficiile sale pentru sanatate sunt inlaturate de cantitatea mare de grasimi saturate pe care le contine. La fel, bauturile instant pe care producatorii ni le vand ca fiind gustoase si sanatoase nu sunt altceva decat combinatii monstruoase de ingrediente dubioase, printre care cacaoa nici macar nu se afla pe primul loc.
Daca vrei sa bei ciocolata calda, cel mai bine e sa iti prepari tu acasa, din cacao sau ciocolata naturala.
O repeta simpla presupune topirea a 3 patratele de ciocolata intr-o cana de lapte, la care se poate adauga o jumatate de baton de vanilie sau putina scortisoara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.59 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cacao

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata calda

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0