Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce este bine sa bei ceai de cimbru

De ce este bine sa bei ceai de cimbru
De ce este bine sa bei ceai de cimbru

Cimbrul este unul dintre cele mai populare condimente, fiind utilizat in bucataria europeana si americana.


Cimbrul contine compusi cu proprietati antioxidante care promoveaza sanatatea. Fibrele ajuta la reducerea colesterolul rau in timp ce cresc nivelul de colesterol bun.

Fenolii esentiali - timol si carvacrol - intaresc sistemul imunutar. Timolul are proprietati antiseptice si antifungice, iar carvacrolul inhiba dezvoltarea bacteriei E.coli (acest fenol a fost utilizat ca aditiv alimentar pentru proprietatile sale antibacteriene).

Mineralele si vitaminele sunt esentiale pentru o sanatate optima. Are in compozitia sa potasiu (important pentru celulele si fluidele corpului, ajutand la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale), mangan (folosit de corp in procesele enzimatice), fier (necesar pentru formarea celulelor rosii din sange).

Cimbrul uscat ofera 1.81 mg de vitamina B6 sau piridoxina, un element cheie al sanatatii creierului.

Vitamina C creste rezistenta organismului impotriva agentilor infectiosi si radicalilor liberi care produc inflamatii.

Vitamina A este necesara pentru mentinerea sanatatii pielii si a vederii. Consumul de alimente bogate in flavonoide, cum ar fi vitamina A, caroteni, ne protejeaza de cancer.

Fitoterapeutii considera ca stresul si oboseala cronica pot fi combatute cu infuzia de cimbru. Deoarece planta are proprietati antispastice si expectorante, trateaza dischineziile biliare, enterocolitele, sciatica si reumatismul.

Gargara cu infuzie de cimbru amelioreaza durerile in gat si simptomele bronsitei. Este important rolul plantei de agent antiseptic, usureaza respiratia si combate infectiile bacteriene.

Este adjuvant in alinarea durerilor de cap.

Cimbul are si proprietati antiinflamatorii, ceea ce il face un mijloc de protectie eficient impotriva bolilor de inima.

Este indicat si pentru detoxifierea ficatului, a bilei si a rinichilor.

Infuzia se prepara din una-doua lingurite planta la o cana de apa (200 ml). Se beau doua cani pe zi.

Foto: www.clickandgrow.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 42 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre santate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli cardiovasculare

Spune-ne opinia ta despre "De ce este bine sa bei ceai de cimbru"



6 + 6 =

Cele mai citite articole

Femeile viseaza inca din copilarie la o nunta si la un sot ca in povesti, insa viata ofera lectii ...
Cu toate ca am avansat tehnologic foarte mult in ultimele decenii, inca stim foarte putine lucruri ...
Rolul acestui test psihologic este de a te ajuta sa descoperi ce se afla in latura ascunsa a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Îmi doresc dar nu cred că voi reusi cu vânzarea acestor ...
CUPTOR CU MICROUNDE. UNDE TRAITI FRATILOR. CUPTORUL CU MICROUNDE = MOARTE CURATA. RUSI DIN 1976 NU ...
Aveti grija la traducerea articolelor, mai ales cand este vorba despre sanatate. Ati trecut ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0