Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce este bine sa mananci ceapa

De ce este bine sa mananci ceapa
De ce este bine sa mananci ceapa

Ceapa face parte din familia Allium si este bogata in compusi de sulf care sunt responsabili pentru mirosul caracteristic. Iata cateva dintre beneficiile pe care ni le aduce consumul regulat de ceapa!


Ingredient utilizat in diverse preparate culinare, ceapa are in compozitie vitamina C, toata grupa de vitamina B si minerale precum  fier, zinc, crom, magneziu, calciu, fosfor. Fierul trateaza anemia, cromul stimuleaza digestia, vitaminele din complexul B mentin sanatatea pielii si muschilor iar vitamina C creste rezistenta sistemului imunitar.
Ceapa, sursa inepuizabila de sanatate
Dovezile cercetatorilor arata ca sulful din compozitie are proprietati anti-coagulare. Studiilor lor demonstreaza ca ceapa poate reduce nivelul de colesterol din sange si imbunatateste functionarea membranei celulare prin cresterea numarului de celule rosii.
Totodata, datorita proprietatilor multiple, ceapa se regaseste pe lista alimentelor care cresc densitatea osoasa, fiind ideala pentru femeile aflate la menopauza, care, din cauza lipsei estrogenilor se confrunta cu pierderi de calciu. Femeile care au trecut de menopauza au un risc mai mare de a suferi de artrita mai ales daca nu consuma alimente bogate in calciu, magneziu si vitamina D3.
Datorita continutului ridicat de sulf, ceapa ofera beneficii si tesutului conjunctiv. Antibiotic natural, ajuta organismul sa lupte impotriva racelii si gripei.
Antioxidantii au proprietati antiinflamatorii si protejeaza corpul de efectele radicalilor liberi (care imbatranesc pielea).
Regleaza cantitatea de zahar din sange si previne formarea infectiilor - sulful, flavonoidele si quercitina au proprietati antibacteriene.
Pe lista cu beneficii se numara si efectul anticancerigen datorat sulfatilor din compozitie. Consumul regulat scade riscul de aparitie a cancerului de prostata.
Nutritionistii recomanda sa o consumam in stare proaspata, in salate, pentru ca prin fierbere isi pierde o parte din nutrienti.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotic natural

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Spune-ne opinia ta despre "De ce este bine sa mananci ceapa"



5 + 7 =

Cele mai citite articole

In foarte multe cazuri, Google s-a dovedit a fi cel mai bun prieten al tau, avand in vedere ca pare ...
Limba nu este doar organul vorbirii, ci poate fi si un mod bun de a iti verifica starea generala de ...
Lampile cu sare de Himalaya sunt cele mai naturale si mai sanatoase surse artificiale de lumina. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Serios? "O frantuzoaica nu ar purta niciodata o pereche de pantofi cu tocuri ametitoare nici ...
Bună ziua am un băiețel de 3ani când sta concentrat la tv sau la ...
Excelent!
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton