De ce este bine sa mananci ceapa
de
Elena Alina Constantinescu la 2014-06-18

Ceapa face parte din familia Allium si este bogata in compusi de sulf care sunt responsabili pentru mirosul caracteristic. Iata cateva dintre beneficiile pe care ni le aduce consumul regulat de ceapa!
Ceapa, sursa inepuizabila de sanatate
Dovezile cercetatorilor arata ca sulful din compozitie are proprietati anti-coagulare. Studiilor lor demonstreaza ca ceapa poate reduce nivelul de colesterol din sange si imbunatateste functionarea membranei celulare prin cresterea numarului de celule rosii.
Totodata, datorita proprietatilor multiple, ceapa se regaseste pe lista alimentelor care cresc densitatea osoasa, fiind ideala pentru femeile aflate la menopauza, care, din cauza lipsei estrogenilor se confrunta cu pierderi de calciu. Femeile care au trecut de menopauza au un risc mai mare de a suferi de artrita mai ales daca nu consuma alimente bogate in calciu, magneziu si vitamina D3.
Datorita continutului ridicat de sulf, ceapa ofera beneficii si tesutului conjunctiv. Antibiotic natural, ajuta organismul sa lupte impotriva racelii si gripei.
Antioxidantii au proprietati antiinflamatorii si protejeaza corpul de efectele radicalilor liberi (care imbatranesc pielea).
Regleaza cantitatea de zahar din sange si previne formarea infectiilor - sulful, flavonoidele si quercitina au proprietati antibacteriene.
Pe lista cu beneficii se numara si efectul anticancerigen datorat sulfatilor din compozitie. Consumul regulat scade riscul de aparitie a cancerului de prostata.
Nutritionistii recomanda sa o consumam in stare proaspata, in salate, pentru ca prin fierbere isi pierde o parte din nutrienti.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.83
din 5
- 3 voturi.
Comentarii articole