Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce este bine sa mananci ceapa

De ce este bine sa mananci ceapa
De ce este bine sa mananci ceapa

Ceapa face parte din familia Allium si este bogata in compusi de sulf care sunt responsabili pentru mirosul caracteristic. Iata cateva dintre beneficiile pe care ni le aduce consumul regulat de ceapa!


Ingredient utilizat in diverse preparate culinare, ceapa are in compozitie vitamina C, toata grupa de vitamina B si minerale precum  fier, zinc, crom, magneziu, calciu, fosfor. Fierul trateaza anemia, cromul stimuleaza digestia, vitaminele din complexul B mentin sanatatea pielii si muschilor iar vitamina C creste rezistenta sistemului imunitar.
Ceapa, sursa inepuizabila de sanatate
Dovezile cercetatorilor arata ca sulful din compozitie are proprietati anti-coagulare. Studiilor lor demonstreaza ca ceapa poate reduce nivelul de colesterol din sange si imbunatateste functionarea membranei celulare prin cresterea numarului de celule rosii.
Totodata, datorita proprietatilor multiple, ceapa se regaseste pe lista alimentelor care cresc densitatea osoasa, fiind ideala pentru femeile aflate la menopauza, care, din cauza lipsei estrogenilor se confrunta cu pierderi de calciu. Femeile care au trecut de menopauza au un risc mai mare de a suferi de artrita mai ales daca nu consuma alimente bogate in calciu, magneziu si vitamina D3.
Datorita continutului ridicat de sulf, ceapa ofera beneficii si tesutului conjunctiv. Antibiotic natural, ajuta organismul sa lupte impotriva racelii si gripei.
Antioxidantii au proprietati antiinflamatorii si protejeaza corpul de efectele radicalilor liberi (care imbatranesc pielea).
Regleaza cantitatea de zahar din sange si previne formarea infectiilor - sulful, flavonoidele si quercitina au proprietati antibacteriene.
Pe lista cu beneficii se numara si efectul anticancerigen datorat sulfatilor din compozitie. Consumul regulat scade riscul de aparitie a cancerului de prostata.
Nutritionistii recomanda sa o consumam in stare proaspata, in salate, pentru ca prin fierbere isi pierde o parte din nutrienti.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotic natural

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Spune-ne opinia ta despre "De ce este bine sa mananci ceapa"



1 + 2 =

Cele mai citite articole

Esti pregatita de shopping, dar nu stii spre ce haine de vara sa iti indrepti atentia in 2017? ...
Oricat ar fi de frumos sezonul estival, trebuie sa recunoastem ca are si dezavantajele lui. Si unul ...
Nutritionistul Lygia Alexandrescu spune ca alimentatia are un rol important pentru starea noastra ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Consider ca toate zodiile au partea lor de inteligenta, si ca difera intre ele prin anumite ...
Sigur! Si ascendentul iti influenteaza personalitatea si capacitatile intelectuale, dar isi face ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton