Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce este bine sa mananci ceapa rosie?

De ce este bine sa mananci ceapa rosie?
De ce este bine sa mananci ceapa rosie?

Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare. Face parte din familia Liliaceae, care include si arpagicul, prazul si usturoiul. Iata cateva dintre beneficiile pe care ni le poate aduce consumul regulat de ceapa.


Exista mai multe varietati de ceapa: rosie, galbena, alba, verde, fiecare avand propria sa aroma. Poate fi consumata cruda, fiarta, prajita, sau coapta. Aceasta este de obicei folosita pentru aroma sa in salate si in diverse feluri de mancare.
Ceapa rosie este cea mai bogata in vitaminele A, B si C, saruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina, substante cu caracter antibiotic si diuretic.
Siliciul pe care il contine intareste oasele, sulful stimuleaza sistemul nervos, vitamina A incetineste imbatranirea tesuturilor.
Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei si producerea de compusi care duc la iritarea si lacrimarea ochilor. Pentru a beneficia de toti nutrientii se recomanda a se consuma in stare cruda.
Poate fi utilizata cu succes impotriva gripei, racelii si a altor tipuri de infectii.
Daca tusesti si te doare gatul, ceapa rosie iti poate fi de mare ajutor. Datorita compozitiei sale, reduce drastic procesele inflamatorii.
Se lasa la macerat patru cepe, timp de 24 de ore, intr-un litru de apa calduta. Se bea o ceasca intre mese si inca una inainte de culcare.
Inhalatii impotriva sinuzitei
Doua cepe, zdrobite, cu tot cu coaja, se pun la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se mai lasa inca cinci minute la fiert. Inhalatiile se fac seara, inainte de culcare.
Este indicata in orice problema cardiovasculara, ajutand la impiedicarea depunerilor de grasime pe artere. Tot ceapa sustine sanatatea creierului, ajuta la digestie si reduce chiar si riscul dezvoltarii cancerului.
Este bine de stiut ca exercita un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ajuta la eliminarea toxinelor si este un aliment nelipsit din curele de slabire.
Atentie: Ceapa se consuma cu prudenta de catre bolnavii de gastrita, de colita si de cei cu colonul iritabil.
Cercetarile au demonstrat ca sucul de ceapa aplicat pe scalp de 2 ori pe saptamana ajuta la regenerarea parului.

Sursa: Agerpres


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceapa rosie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tuse

Spune-ne opinia ta despre "De ce este bine sa mananci ceapa rosie?"



10 - 7 =

Cele mai citite articole

Aranjarea parului in sezonul estival se dovedeste de multe ori o adevarata provocare din cauza ...
Pietrele la rinichi sunt o problema de sanatate foarte frecventa. Acestea sunt formatiuni solide ...
Orice reprezentanta a sexului frumos s-a intrebat cel putin o data in viata ei ce se intampla cand ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton