Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este bine sa mancam peste

de Alina Ilie la 2015-08-17
De ce este bine sa mancam peste
Pestele fiert, preparat la abur, pe gratar sau la cuptor cu rozmarin, cimbru, fenicul, usturoi, ulei de masline, constituie o cina ideala pentru intreaga familie. Se poate asocia cu legume sau orez integral. Poate fi consumat cu incredere in curele de slabire, fiind o sursa excelenta de proteine.


Printre beneficiile consumului de peste se numara imbunatatirea memoriei, prevenirea depresiei si a bolilor neurodegenerative, reducerea colesterolului, intarirea imunitatii, diminuarea proceselor inflamatoare.

"Creierul, un organ vital al organismului uman, are nevoie pentru functionare de acizi grasi esentiali. Altfel spus, o dieta in care includem pestele stimuleaza buna functionare a creierului. S-a demonstrat ca grasimile din peste previn imbatrânirea precoce si protejeaza sistemul nervos, persoanele in varsta care mananca peste de trei-patru ori pe saptamâna fiind mai putin predispuse riscului de a suferi de demente de tip Alzheimer. Acizii grasi omega 3 au si rol antiinflamator, motiv pentru care pestele este indicat in dieta celor care sufera de afectiuni degenerative", explica Lygia Alexandrescu.

Pe langa omega 3, pestele mai contine vitamine din complexul B, esentiale pentru sistemul nervos, vitamina A, necesara pentru sanatatea pielii si a ochilor, vitamina D, pentru asimilarea calciului in oase, dar si minerale: fosfor, iod, calciu, zinc, fier.

"Pestele afumat este mai greu de digerat din cauza fumului, care pe deasupra mai contine si sare si alte substante nocive, motiv pentru care este indicat doar ocazional, in cantitati mici, de pofta. Nici conservele din peste nu sunt prea indicate, deoarece pot contine prea multa sare, aditivi, conservanti.

Pentru a beneficia de proprietatile sale nutritive, se recomanda sa il consumam de cel putin trei ori pe saptamana. Iata o reteta delicioasa de somon la cuptor>>

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre omega 3

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0