Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce este bine sa mancam peste

De ce este bine sa mancam peste
De ce este bine sa mancam peste

Pestele fiert, preparat la abur, pe gratar sau la cuptor cu rozmarin, cimbru, fenicul, usturoi, ulei de masline, constituie o cina ideala pentru intreaga familie. Se poate asocia cu legume sau orez integral. Poate fi consumat cu incredere in curele de slabire, fiind o sursa excelenta de proteine.


Printre beneficiile consumului de peste se numara imbunatatirea memoriei, prevenirea depresiei si a bolilor neurodegenerative, reducerea colesterolului, intarirea imunitatii, diminuarea proceselor inflamatoare.

"Creierul, un organ vital al organismului uman, are nevoie pentru functionare de acizi grasi esentiali. Altfel spus, o dieta in care includem pestele stimuleaza buna functionare a creierului. S-a demonstrat ca grasimile din peste previn imbatrânirea precoce si protejeaza sistemul nervos, persoanele in varsta care mananca peste de trei-patru ori pe saptamâna fiind mai putin predispuse riscului de a suferi de demente de tip Alzheimer. Acizii grasi omega 3 au si rol antiinflamator, motiv pentru care pestele este indicat in dieta celor care sufera de afectiuni degenerative", explica Lygia Alexandrescu.

Pe langa omega 3, pestele mai contine vitamine din complexul B, esentiale pentru sistemul nervos, vitamina A, necesara pentru sanatatea pielii si a ochilor, vitamina D, pentru asimilarea calciului in oase, dar si minerale: fosfor, iod, calciu, zinc, fier.

"Pestele afumat este mai greu de digerat din cauza fumului, care pe deasupra mai contine si sare si alte substante nocive, motiv pentru care este indicat doar ocazional, in cantitati mici, de pofta. Nici conservele din peste nu sunt prea indicate, deoarece pot contine prea multa sare, aditivi, conservanti.

Pentru a beneficia de proprietatile sale nutritive, se recomanda sa il consumam de cel putin trei ori pe saptamana. Iata o reteta delicioasa de somon la cuptor>>

Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre omega 3

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Spune-ne opinia ta despre "De ce este bine sa mancam peste"



9 - 1 =

Cele mai citite articole

Rolul unei relatii de cuplu este de a-ti oferi senzatia de siguranta si de afectiune. Daca legatura ...
Verifici agenda cu lucrurile pe care le ai de rezolvat, dar pur si simplu nu ai energia sa le faci ...
O treime din populatia Romaniei fumeaza, cei mai multi dintre ei avand varsta cuprinsa intre 26 si ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0