Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este recomandat consumul de ulei din seminte de struguri

de Rebeca Roman la 2016-05-23
De ce este recomandat consumul de ulei din seminte de struguri
In ultimii ani, au aparut si pe piata din tara noastra mai multe uleiuri alimentare, dintre care putem sa alegem. Mai accesibil decat uleiul de masline si cu proprietati cel putin la fel de importante, uleiul din seminte de struguri nu ar trebui sa lipseasca din casa.


Uleiul din seminte de struguri, cunoscut mai ales sub forma simplificata de "ulei de struguri", este extras din semintele a diferte soiuri de vita de vie. Uleiul de struguri autentic are o aroma usoara de nuca, o culoare deschisa si un gust dulceag spre neutru.

Acest ulei cu o traditie indelungata in Franta (datorita cultivarii extinse a vitei de vie) este un ingredient culinar renumit, mai usor de folosit decat uleiului de masline, datorita faptului ca nu afecteaza gustul final al preparatelor.

De asemenea, uleiul de struguri este folosit frecvent in industria cosmetica, pentru preparea produselor de ingrijire a pielii. Are calitati emoliente, hidratante, anti-vergeturi, fara a lasa urme grase pe piele si fara a provoca iritatii tenului sensibil.

Dar care sunt beneficiile pentru sanatate ale uleiului de struguri?

100 de grame de ulei de struguri contin 62,8 mg vitamina E si 392 mg de fito-estroli. Vitamina E si acesti hormoni vegetali sunt esentiali pentru sanatatea inimii si echilibrul hormonal al femeilor. Cu un total de 1927 calorii, uleiul de struguri continte 20.9 grame grasimi saturate, 218 mg de acizi grasi Omega 3 si acizi grasi Omega 6.

Aceste valori recomanda uleiul de struguri drept unul din cele mai bune suplimente antioxidante. Antioxidantii protejeaza celulele de radicalii liberi, care determina imbolnavirea si imbatranirea.

Flavonoidele sustin functia cardiaca, scad nivelul colesterolului si reduc oxidarile.
Efectul anti-inflamator contribuie la sanatatea ficatului si a sistemului digestiv.

Studiile arata ca un consum regulat de ulei de struguri previne cancerul mamar si contribuie la vindecarea chisturilor.

Vitamina E si fito-hormonii continuti asigura un nivel ridicat de colagen, care asigura fermitatea pielii si functionalitatea articulatiilor.

Folosit extern, proteajza impotriva radiatiilor ultraviolete, estompeaza petele provocate de soare si intarzie imbatranirea pielii.

Resveratrolul sustine sistemul cardiac si favorizeaza circulatia sangelui. De asemenea, actioneaza ca un catalizator pentru absorbtia vitaminei C.

Consumul regulat de ulei de struguri are efecte favorabile in controlul diabetului, datorita acidului linoleic din compozitia sa.

Uleiul de struguri poate fi folosit la gatit, datorita punctului ridicat de ardere (spre deosebire de uleiul de masline), dar este recomandat consumul sau in salate sau ca adaos in supe, pentru o mai buna absorbtie a nutrientilor valorosi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina e

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre resveratro

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0