Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce fructele de padure sunt considerate super-alimente?

De ce fructele de padure sunt considerate super-alimente?
de la 22-Iun-2016
De ce fructele de padure sunt considerate super-alimente?
SanatateNoutati

Fructele de padure nu sunt doar delicioase, ci si o alegere recomandata de toti marii nutritionisti, pentru vitaminizare, pierderea in greutate si frumusetea pielii.


Dintre toate fructele verii, fructele de padure sunt favoritele vedetelor si singurele permise de nutritionisti in curele de slabire. Zmeura, afinele, murele si fragii sunt sarace in calorii, bogate in antioxidanti si usor de incorporat in orice tip de dieta.

Care sunt principalele beneficii pentru sanatate ale fructelor de padure?

1. Sarace in calorii, dar bogate in nutrienti

O cantitate de 150 de grame de fructe de padure contin doar 84 de calorii, dintre care 15 grame de carbohidrati si 4 grame de fibre.
Aceeasi cantitate furnizeaza 24% din necesarul zilnic de vitamina C, 36% din necesarul zilnic de vitamina K si 25% din doza zilnica recomandata de mangan.
Fructele de padure contin apa in procent de 85%, de aceea sunt recomandate pentru hidratare pe timp de canicula.

2. Cele mai bune surse de antioxidanti

Radicalii liberi sunt cei care provoaca degenerarea celulelor, iar antioxidantii sunt armele organismului in apararea contra acestora.
Studiile au aratat legatura cauzala directa dintre consumul de fructe de padure si cresterea nivelului de antioxidanti din corp.

3. Protejeaza impotriva imbatranirii

Deteriorarea ADN-ului este principala cauza a imbatranirii si joaca un rol important in dezvoltarea unor afectiuni grave, precum cancerul.
Un studiu efectuat pe 168 de participanti a aratat ca un consum de 1 litru de suc de fructe de padure pe zi, timp de o luna, a redus deteriorarea ADN-ului cu 20%.

4. Previn cresterea colesterolului

Consumul de fructe de padure, in special afine, previne formarea asa-numitului "colesterol rau". Consumul a doar 50 de grame de fructe de padure pe zi, a scazut colesterolul rau cu peste 25% in cazul pacientilor obezi.
Asocierea a 75 de grame de afine cu masa principala contribuie, de asemenea, la scaderea valorilor colesterolului.

5. Previn afectiunile cardiace

Un studiu efectuat in 2013 a aratat ca un aport marit de antioxidanti (prin consumul de fructe de padure) a scazut riscul unui infarct cu peste 30%. Nu in ultimul rand, valorile mari ale tensiunii si ale colesterolului sunt printre cei mai importanti factori in aparitia afectiunilor cardiace, iar fructele de padure contribuie la scaderea acestora.

6. Sustin sanatatea cerebrala si imbunatatesc memoria

Stresul oxidativ accelereaza procesul de imbatranire a creierului. Antioxidantii din fructele de padure au un aport direct in sustinerea celulelor neuronale. Un studiu desfasurat pe o perioada de 6 ani a demonstrat ca un consum de afine si zmeura intarzie imbatranirea cognitiva cu 2 ani si jumatate.

Asadar, profitati de sezonul cald pentru a consuma fructe de padure in cantitati cat mai mari. Nu uitati sa si congelati fructe de padure, pentru a nu intrerupe consumul in perioadele reci.

Sursa: authoritynutrition.com
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe de padure

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre super-alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zmeura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Spune-ne opinia ta despre "De ce fructele de padure sunt considerate super-alimente?"



8 - 6 =

Cele mai citite articole

Postul Craciunului este o perioada buna pentru eliminarea toxinelor prezente in tractul digestiv si ...
Vitamina C este un factor important in procesul de pierdere in greutate, reprezinta un puternic ...
Pe langa faptul ca este inestetica, grasimea abdominala este un factor de risc pentru diabet si ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Buna! Si eu am patit exact la fel (stres, nervi, anxietate, depresie ) si m-am prezentat la medic ...
Aveam o durere surda ,o senzatie de disconfort toracic in partea dreapta, am facut o multime de ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton