Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce insomnia creste riscul de sinucidere

De ce insomnia creste riscul de sinucidere
Cosmarurile si obiceiurile nesanatoase legate de somn cresc riscul de sinucidere la persoanele care sufera de depresie, sugereaza un nou studiu, citat de health.com.


Concluziile intaresc cercetarile anterioare care fac legatura intre problemele de somn si riscul ridicat de sinucidere si sugereaza ce simptome trebuie sa abordeze medicul pentru a incerca sa reduca acest risc.
Daca ai ganduri negative legate de somnul tau, ca, de exemplu, o noapte dormita prost iti strica toata saptamana sau ca lipsa de somn iti va strica sanatate, te fac sa te simti neputincioasa, stare de spirit pe care cercetatorii o leaga de riscul de sinucidere.
Insomnia poate duce la un anumit tip de neputinta mentala, de lipsa de speranta, ceea ce in sine este un element predictiv puternic al intentiei de suicid, crede Dr. W. Vaughn McCall, sef de al Catedrei de Psihiatrie si Sanatatea Comportamentului din cadrul Universitatii de Stiinte ale Sanatatii din Augusta, Georgia.
Desi factorii care contribuie la riscul de sinucidere difera de la individ la individ, "in cazul unora dintre pacienti, problemele de somn sunt parte a profilui", spune McCall.
In timpul studiului, McCall si colegii sai au urmarit 50 de persoane depresive, cu varste intre 20 si 84 de ani, unele dintre acestea fiind internate. Aproape toti pacientii luau un anumit tip de medicatie psihiatrica si 56% au incercat sa se sinucida cel putin o data.
Participantii la studiu au fost studiati pentru a li se aprecia gradul de insomnie si de gandire suicidala, dar si incidenta cosmarurilor si a gandurilor negative privind relatia lor cu somnul.
Studiul a descoperit o legatura intre insomnie si gandirea suicidala: cu cat insomnia este mai severa, cu atat se aduna mai multe ganduri si dorinte suicidale. 
Cercetarile anterioare au aratat ca persoanele cu insomnie sunt dispuse intr-un procent dublu la a se sinucide fata de persoanele care nu au astfel de dificultati de somn. Un studiu din 2011 realizat in randul unui grup de copii cu varste intre 12 si 14 ani a conchis ca cei cu insomnii sunt de 2,5 ori mai predispusi sa aiba ganduri suicidale mai tarziu, in adolescenta.
In functie de persoana, insomnia poate fi cauza sau sursa depresiei, spune McCall. Insomnia poate creste depresia pentru ca oamenii simt ca nu pot scapa de starea lor, chiar si noaptea. Devin edscurajati si demoralizati, pentru ca au insomnii noapte de noapte.
Acest nou studiu arata ca persoanele cu insomnie trebuie sa fie evaluate pentru boli mentale, inclusiv depresie si risc de sinucidere.
sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insomnie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cosmaruri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0