Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ma ingras? Cinci motive care te impiedica sa te mentii in forma

de Viorica Ghinea la 2017-06-26
De ce ma ingras? Cinci motive care te impiedica sa te mentii in forma
Ai urmat diete de slabit, incerci sa faci periodic sport si ai grija de alimentatia ta, dar kilogramele nedorite se depun in continuare cu spor. Este normal sa te intrebi in aceste conditii “De ce ma ingras?”. Chiar daca tu faci tot ce tine de tine pentru a te mentine in forma, exista cateva motive care te impiedica sa iti atingi obiectivele. Iata care sunt acestea si ce poti sa faci in continuare!


De ce ma ingras daca duc un stil de viata echilibrat?



Pentru ca…

1. … esti deprimata.

Stresul este unul dintre principalii vinovati care te impiedica sa te mentii in forma. Un studiu realizat in 2010, ce a fost publicat in American Journal of Public Health, arata ca oamenii care se simt singuri si sunt deprimati din diferite motive tind sa se ingrase mai usor. In astfel de momente, oricat ai incerca sa te tii departe de tentatiile culinare, tot le cazi prada. Evident, silueta ta are de suferit in cele din urma. In plus, daca urmezi un tratament pe baza de antidepresive, te poti astepta la o crestere in greutate de la 2 pana la 6 kilograme. Totul depinde de cat de lunga este perioada in care le administrezi si de metabolismul tau.

Solutie: Incearca sa te detasezi treptat, dar sigur, de ceea ce te nu te lasa sa te bucuri de viata. Gandeste-te ca totul este trecator si ca ti se vor intampla si lucruri bune. Important este sa te concentrezi mai mult asupra celor care iti aduc zambetul pe buze decat asupra celor care iti aduc lacrimi in ochi.

Incearca si cateva solutii antistres!

2. … iei anticonceptionalele nepotrivite.

Printre medicamentele care pot provoca acumularea de tesut adipos se numara si anticonceptionalele. In functie de tipul si de cantitatea de hormoni prezente in compozitia acestora, iti poate fi influentat fie metabolismul, fie pofta alimentara. Rezultatul iti va asterne pe buze intrebarea: “De ce ma ingras?”

Solutie: Discuta cu un specialist in domeniu si spune-i ca nu ti se potrivesc pilulele contraceptive pe care le iei. La final, acesta iti va recomanda sa iti faci un profil hormonal si analize de sange. Astfel te poti apropia mai mult de anticonceptionalele care ti se potrivesc.

3. … ai tranzitul intestinal lent.

Problemele digestive te pot impiedica sa ajungi la greutatea dorita, mai ales daca nu iei atitudine impotriva lor. Daca ai tranzitul intestinal lent, inseamna ca suferi si de constipatie, printre altele. Din aceasta cauza iti va fi greu sa te bucuri de un abdomen plat.

Solutie: Urmeaza o alimentatie bogata in fibre, hidrateaza-te si ia probiotice. Toate acestea sunt menite sa restabileasca echilibrul sistemului digestiv.

4. … ai alimentatia saraca in anumite substante.

Deficienta de magneziu, fier ori vitamina D iti poate afecta sistemul imunitar si incetini metabolismul. In astfel de momente vei simti nevoia sa compensezi lipsa de energie cu alimente de tip junk food, ceea ce iti va afecta silueta. In plus, dorinta ta de a face exercitii fizice se va diminua.

Solutie: In primul rand, este indicat sa discuti cu medicul tau de familie, care iti va recomanda efectuarea analizelor de sange potrivite. Iar in al doilea rand, fa o schimbare in alimentatia ta. Consuma alimente  cu continut ridicat de magneziu, fier ori vitamina D, in functie de deficienta de care suferi. De asemenea, poti sa iei si suplimente alimentare care sa iti asigure doza zilnica.

5. … inaintezi in varsta.

Acesta este un alt raspuns la intrebarea “De ce ma ingras?” pe care trebuie sa il iei in calcul. Odata cu inaintarea in varsta, metabolismul devine mai lent, astfel ca organismul tau nu mai poate sa arda numarul de calorii consumate la 40-50 de ani la fel ca la 20 de ani.

Solutie:  Ai grija la alimentele pe care le consumi si respecta mesele principale ale zilei. Ultima masa trebuie sa fie saraca in calorii si luata cu 3-4 ore inainte de somn. Include miscarea fizica in programul tau zilnic. Chiar daca nu te numeri printre pasionatii de sport, practica macar plimbarile in aer liber, dansul ori mersul cu bicicleta.

Aici ai pasii esentiali pentru accelerarea metabolismului!

Tine cont de aceste sfaturi si vei scapa de frustarea si de dezamagirea pe care le simti atunci cand observi numarul de kilograme pe care il arata cantarul tau.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.78 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre metabolism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta de slabit

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrasat

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0