Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce maghiranul nu trebuie sa iti lipseasca din casa

de Alina Ilie la 2021-10-11
De ce maghiranul nu trebuie sa iti lipseasca din casa
Maghiranul este un condiment ideal pentru asezonarea mancarurilor, supelor si a sosurilor. A fost folosit in medicina populara pentru tratarea bolilor gastrointestinale, iar stiinta moderna a dovedit ca maghiranul poate fi un remediu eficient in cazul ulcerului gastric, al diabetului.


Infuzia de maghiran combate oboseala si stresul, contribuie la o relaxare optima si favorizeaza somnul. Prin urmare, pentru a sustine functionarea normala a sistemului nervos, consuma 2-3 cani de ceai de pe zi (la o cana de apa se adauga o lingurita de planta, se lasa la infuzat si se serveste). Terpienul, substanta din compozitia uleiurilor volatile, ajuta la sintetizarea serotoninei, hormonul fericirii, care ajuta la obtinerea unei stari de bine.

Mai mult, planta este eficienta si in calmarea afectiunilor gastro-intestinale, infuzia fiind eficienta pentru stimularea digestiei, crampe abdominale si alte afectiuni ale intestinelor, iar datorita proprietatilor diuretice ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

O cura cu ceai poate fi un remediu pentru lipsa poftei de mancare, balonari, flatulenta, nevroza cardiaca, bronsita, tuse spastica. Are efect pozitiv si in cazul bronsitelor, sinuzitelor, palpitatiilor. Uleiurile volatile actioneaza rapid asupra bronhiilor si grabesc vindecarea acestora.

Gargara cu infuzie de maghiran combate afectiunile mucoasei bucale (afte, herpesuri).

Planta e bogata in vitamina K, dar are in componenta si vitamina E, fier, calciu, mangan, acizi fenolici si uleiuri esentiale, iar toti acesti compusi ii confera proprietati antibacteriene, antifungice, calmante si sedative.

Despre maghiran este important sa stii ca vitaminizeaza organismul, preparatele cu maghiran sunt indicate in timpul iernii, astfel previne instalarea starii de slabiciune, datorata carentei de substante nutritive.

Curele naturiste cu maghiran imbunatatesc circulatia, impiedica depunerea colesterolului pe vasele sangvine si reduc riscul de atac vascular cerebral.

Contraindicatii: maghiranul nu este indicat femeilor insarcinate si persoanelor care sufera de oscilatii de tensiune arteriala.


Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.44 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicina naturista

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu natural

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0