Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce maghiranul nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta

De ce maghiranul nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta
De ce maghiranul nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta

Maghiranul este una dintre cele mai populare ierburi mediteraneene cultivate inca din cele mai vechi timpuri pentru valorile sale culinare si medicinale.


Maghiranul proaspat pot fi folosit la prepararea sosurilor pentru salate, supelor, tocanitelor, etc. Se poate poate asocia cu cimbru, tarhon, frunze de dafin si patrunjel.

Beneficiile pentru sanatate ale maghiranului:

- planta contine fitonutrienti, minerale si vitamine care sunt esentiale pentru o sanatate optima si o stare de bine.

- compusii din compozitia sa sunt cunoscuti ca avand proprietati antiinflamatorii si antibacteriene.

- frunzele proaspete au un nivel ridicat de vitamina C (acid ascorbic); furnizeaza 86% din DZR la 100 g. Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism, grabeste vindecarea ranilor si are efecte antivirale.

- de asemenea, contine niveluri ridicate de betacaroten, vitamina A, luteina si zeaxantina, substante cu proprietati antioxidante. Impreuna, acestia lupta impotriva radicalilor liberi care imbatranesc pielea prematur.

- vitamina A este esentiala pentru mentinerea sanatatii ochilor si a membranelor.  Consumul de alimente naturale bogate in vitamina A si caroteni ne protejeaza impotriva cancerului.

- maghiranul este una dintre cele mai bogate surse vegetale de vitamina K . 100 g de frunze uscate furnizeaza aproximativ 518% din aportul zilnic recomandat. Vitamina K are un rol esental in construirea masei osoase. De asemenea, are un rol cheie in tratamentul bolii Alzheimer prin reducerea leziunilor neuronale.

- este o sursa excelenta de minerale, cum ar fi fier, calciu, potasiu, mangan, cupru, zinc si magneziu. Spre exemplu, potasiul este componenta a celulelor si a fluidelor corpului, care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, iar fierul este un co-factor esential pentru enzima citocromoxidaza in metabolismul celular. Si calciul, manganul, cuprul si zincul sunt de mare importanta pentru functionarea organismului.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre maghiran

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Spune-ne opinia ta despre "De ce maghiranul nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta"



2 + 4 =

Cele mai citite articole

Supele si ciorbele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritiva foarte scazuta, cu un continut ...
Dimineata este cea mai importanta perioada din zi deoarece, in functie de starea psihica pe care ...
In secolul stresului si al poluarii, interactionam zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Foarte interesant.Voi incerca si eu cu siguranta.
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...
Eu am o relatie de 3 ani si avem ampreuna si un copil.Nu stiu de ce se tot cearta cu mine cand el ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton